ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Κορυφή Άθωνα – Φριχτά Καρούλια

365€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Το Άγιον Όρος, το Άβατον της Ελλάδας, η Ιερή χερσόνησος, ένας τόπος μακρινός και άγνωστος, που διέπεται από διαφορετικούς νόμους και κανόνες, αλλά και φιλοσοφία ζωής. Η περιήγησή μας θα μας δείξει τις πιο άγνωστες γωνιές αυτού του ιδιαίτερου τόπου. Θα επισκεφθούμε ιστορικά μοναστήρια του 12ου αιώνα, θα μείνουμε ένα βράδυ κάτω από τα αστέρια, πολλά χιλιόμετρα μακριά από πολιτισμό, θα ανέβουμε στην ψηλότερη κορυφή του Άθωνα στα 2033 μέτρα, θα εξερευνήσουμε τα κρησφύγετα των ερημιτών, τα κατούνια, στις πιο απίθανες γωνιές, θα περπατήσουμε στα απόκρημνα Φριχτά Καρούλια και θα δούμε τις τροχαλίες που μεταφέρουν τις προμήθειες οι ασκητές, θα ζήσουμε την μαγική ανατολή του ηλίου στις πλαγιές του Άθωνα, θα βιώσουμε την μυσταγωγική θεία λειτουργία στη Σκήτη της Αγίας Άννης, θα φάμε μαζί με τους μοναχούς, χτίζοντας έτσι μια ανάμνηση ανεξίτηλη στο χρόνο. Το 4ήμερο ταξίδι μας σε αυτό το σχεδόν ανεξάρτητο κρατίδιο αποτελεί συλλεκτική εμπειρία ζωής για κάθε άνθρωπο. (η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άνδρες). Αριθμός ατόμων έως 10 αυστηρά.

Πότε;
18-21 Μαΐου 2024
Κόστος
365€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Μέτριο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ
• Περιήγηση
• Briefing dinner

Άφιξη στην Ουρανούπολη νωρίς το απόγευμα και άμεση τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Ύστερα θα βγούμε για μια περιήγηση στο όμορφο χωριό όπου θα μπούμε κατευθείαν στο κλίμα των ημερών. Θα ακολουθήσει δείπνο σε εστιατόριο και ενημέρωση για την είσοδο στο Άγιον Όρος. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο σχετικά νωρίς, καθώς το πρωί θα ξυπνήσουμε από τις 6.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ
• Σκήτη Αγίας Άννης
• Κορυφή Άθωνα

Ξημερώματα παίρνουμε το πλοίο και κατευθυνόμαστε προς το Άγιον Όρος. Η θέα του Άθωνα είναι ήδη συναρπαστική τις πρώτες ώρες του ήλιου! Στην διαδρομή του πλοίου θα θαυμάσουμε πολλές από τις ιστορικές μονές του Άγιου Όρους όπως η Σιμονόπετρα και η Ρώσικη. Από το μικρό λιμανάκι που θα αποβιβαστούμε θα ξεκινήσουμε την μεγάλη πεζοπορική ημέρα. Ανάβαση στην Σκήτη. μικρό διάλλειμα και πορεία 6 ώρες μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας στους πρόποδες του Άθωνα μέσα από δασικό μονοπάτι εξαιρετικής θέας και ομορφιάς. Σύντομη ξεκούραση και συνέχεια για την κορυφή του Άθωνα (2033μ) εκεί που δεσπόζει η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Καθώς θα είμαστε εκεί λίγο πριν την δύση του ηλίου θα θαυμάσουμε την Πυραμίδα του Άθωνα, την σκιά δηλαδή της κορυφής στην θάλασσα! Η θέα του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής είναι μοναδική. Κατεβαίνουμε μέχρι το εκκλησάκι της Παναγιάς για διανυκτέρευση στον περίβολο της εκκλησίας με υπνόσακους σε σκηνές. Για φαγητό προτείνουμε ξερή τροφή ή γκαζάκι για μαγείρεμα! Η διανυκτέρευση σε αυτό το σημείο, χωρίς καθόλου φωτορύπανση αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό κομμάτι του ταξιδιού!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
• Ασκηταριά Ερημιτών
• Φριχτά Καρούλια
• Σκήτη Αγίας Άννης

Μετά την ανατολή του ηλίου και αφού δούμε την σκιά της πυραμίδας του Άθωνα να καθρεφτίζεται στο Αιγαίο πέλαγος και την μαγική ανατολή με όλα τα χρώματα της παλέτας, θα ξεκινήσουμε την κατάβαση με τελικό προορισμό την Σκήτη Αγίας Άννας από διαφορετική διαδρομή. Θα διασχίσουμε την Αθωνική έρημο και τα κελιά στα κατουνάκια, βλέποντας κάποια ασκηταριά και συναντώντας πιθανόν κάποιον από τους σκληρούς ερημίτες που έχουν επιλέξει να ζουν εδώ, δίχως ρεύμα και νερό. Συνεχίζουμε στα φρικτά καρούλια, με πολύ προσοχή, καθώς θα κατεβούμε κάποια απότομα σημεία στην πιο άγρια περιοχή του Όρους. Εδώ υπάρχουν κάποια ασκηταριά με πολύ δύσκολη πρόσβαση και για αυτό το λόγο υπάρχουν τροχαλίες με συρμάτινα περάσματα για να μεταφέρουν προμήθειες. Συνεχίζουμε την πεζοπορική μας εμπειρία και τερματίζουμε το απόγευμα στην μικρή Αγία Άννα. Διανυκτέρευση στην Σκήτη Αγίας Άννας και φαγητό που θα μας προσφέρουν οι μοναχοί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4η ημέρα

ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ-ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ
• Ι.Μ. Παύλου
• Ι.Μ. Διονυσίου

Ξυπνάμε πριν βγει ο ήλιος και επισκεπτόμαστε την πρωινή θεία λειτουργία με απόλυτη μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Από την Σκήτη Αγίας Άννας πορεία 3 ώρες μέσω της Ι.Μ. Παύλου μέχρι την Ι.Μ. Διονυσίου. Θα επισκεφθούμε σίγουρα την δεύτερη Μονή απ’ όπου θα πάρουμε και το πλοίο της επιστροφής. Την Ι.Μ. Παύλου θα την επισκεφθούμε εάν μας επιτρέπει ο χρόνος. Έξοδος με το πλοίο προς Δάφνη, βλέποντας τα φριχτά Καρούλια που επισκεφθήκαμε χθες, από την θάλασσα και συνεχίζουμε προς την Ουρανούπολη. Άφιξη στην Ουρανούπολη το απόγευμα και άμεση αναχώρηση για Αθήνα με τα ΙΧ μας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Ουρανούπολης & μία στην Σκήτη Αγίας Άννης.
Δείπνο στην Ουρανούπολη και στην Σκήτη της Αγίας Άννης.
Διαμονητήρια και διαδικασίες εισόδου.
Έμπειροι, Πιστοποιημένοι συνοδοί βουνού & Πρώτων Βοηθειών
Πλοίο για την είσοδο και την έξοδο από το Άγιον Όρος.
Ομαδικό Φαρμακείο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα.
Οδική μεταφορά μέχρι Ουρανούπολη.
Εξοπλισμός camping

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι – Πεζοπορικά μπαστούνια
Σκηνή, υπόστρωμα, sleeping bag
Σακίδιο 50lt για μεταφορά εξοπλισμού.
Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά, μαγιό
Ρούχα για 3 ημέρες ανάλογα με την εποχή.
Σνακ για όλες τις ημέρες, νερό.

Σημειώσεις

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άνδρες.
• Αριθμός ατόμων έως 10 αυστηρά.
• Θα προηγηθεί συνεννόηση με τους συμμετέχοντες της εκδρομής για να χωριστούμε σε τρία αυτοκίνητα, προκειμένου να μοιραστούν τα έξοδα.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
1 ημέρα. 0 ώρες. Δυσκολία Α’

2 ημέρα. 9 ώρες. Δυσκολία Γ’

3 ημέρα. 7 ώρες. Δυσκολία Β’

4 ημέρα. 3 ώρες. Δυσκολία Α’

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!