ΙΣΠΑΝΙΑ-Camino De Santiago 100km
Το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου

2190€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Το Camino de Santiago de Compostela, έχει ξεκινήσει από την περίοδο του μεσαίωνα, σαν ένας από τους σημαντικότερους προσκυνηματικούς δρόμους της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου αλλά και ένα από τα 3 σημαντικότερα προσκυνήματα για τους καθολικούς, μαζί με αυτόν του Αγίου Πέτρου της Ρώμης και των Αγίων Τόπων στα Ιεροσόλυμα. Αποτελείται από πολλές εναλλακτικές διαδρομές εντός και εκτός Ισπανίας όπου η πιο διάσημη και αυτή που θα ακολουθήσουμε είναι το Camino Francés, η γαλλική διαδρομή. Είναι η πιο δημοφιλή πεζοπορική διαδρομή του Camino de Santiago. Μια ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να αιχμαλωτίσουν την ουσία του Camino: πανέμορφα τοπία, εύκολα μονοπάτια, πλούσια γαστρονομία και συναρπαστική ιστορία.. Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στη Sarria και θα περπατήσουμε κατά μήκος των τελευταίων 100 χιλιομέτρων του Camino Francés. Από εκεί, θα κατευθυνθούμε προς το Santiago de Compostela, και θα έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε τη μαγεία της παλιάς πόλης, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πότε;
25 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2024
Κόστος
2190€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ-ΠΟΡΤΟ

Απογευματινή πτήση από Αθήνα και άφιξη στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

ΠΟΡΤΟ-LUGO
• Περιήγηση στο Πόρτο και
μεταφορά στο Lugo

Πρωινή βόλτα στις όμορφες γειτονιές του Πόρτο, το πιο γραφικό λιμάνι της Πορτογαλίας και μεταφορά οδικώς στο ξενοδοχείο μας (3 ώρες) στην καρδιά της ζωντανής, γραφικής και ιστορικής πόλης του Lugo. Η πόλη βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ισπανίας και είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που περιβάλλεται από εντελώς άθικτα ρωμαϊκά τείχη, τα οποία φτάνουν σε ύψος από 10 έως 15 μέτρα με μήκος 2.117 μέτρα που περιβάλλεται από 71 πύργους. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

SARRIA-PORTOMARIN
• Πεζοπορία 22χλμ.
•6 ώρες

Αναχώρηση οδικώς για την Sarria όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα σε σκιερά δρυοδάση, όμορφα χωριά και σε ήσυχους επαρχιακούς δρόμους. Το χωριό Barbedelo (580μ) έχει μια όμορφη ρωμανική εκκλησία που αξίζει να επισκεφτούμε. Το επόμενο σημαντικό χωριό είναι το Ferreiros. Άφιξη στο Portomarin (550μ), και χαλάρωση σε κάποιο από τα πολυάριθμα καφέ της κεντρικής πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Lugo.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4η ημέρα

PORTOMARIN-PALAS DE REI
• Πεζοπορία 26 χλμ.
• 6 ώρες

 

Αναχώρηση οδικώς για το Portomarin όπου θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας πεζοπορία. Από το χωριό, το μονοπάτι διασχίζει τον ποταμό Minho και ανηφορίζει σταδιακά. Στην διαδρομή μας, θα διασχίσουμε το Gonzar και θα περάσουμε τη ρωμανική εκκλησία Santa María, Castromaior. Η ηρεμία του νεκροταφείου της Γαλικίας στο Ligonde μια ηλιόλουστη μέρα είναι μια εμπειρία από μόνη της. Στο Eirexe, η ρωμανική πύλη της εκκλησίας είναι πανέμορφη καθώς και το εσωτερικό του Santiago de Peregrino καταλήγωντας στην συνέχεια στο Palas de Rei (565μ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Lugo.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5η ημέρα

PALAS DE REI-ARZUA
• Πεζοπορία 26 χλμ.
• 7 ώρες

Αναχώρηση οδικώς για το Palas de Rei όπου θα ξεκινήσουμε την τίτη μέρα πεζοπορίας μας. Το μονοπάτι ξεκινάει ελαφρώς κατηφορικά, περνώντας το χωριό Casanova και το γοητευτικό χωριό Leboreiro. Στη συνέχεια ακολουθελι μια δασική διαδρομή με πολλά ρυάκια που μας φέρνουν στο χωριό Boente με την εκκλησία του Santiago. Στη συνέχεια το μεσαιωνικό χωριό Ribadiso, και τέλος το Arzùa (389μ). Αυτή η μικρή πόλη έχει δύο εκκλησίες που μπορούμε να επισκεφθούμε, τη Santa María και τη La Magdalena. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Santiago de Compostela το οποίο θα είναι η βάση σας για το υπόλοιπο του ταξιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6η ημέρα

ARZUA-AMENAL
• Πεζοπορία 22 χλμ.
• 6 ώρες

Αναχώρηση οδικώς για το Arzua όπου θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας βόλτα. Αυτό το σκιερό τμήμα του μονοπατιού περνάει μέσα από δάση, κατά μήκος ρεμάτων και μέσα από γραφικά χωριά. Θα περάσουμε από το παρεκκλήσι της Santa Irena, με τα μοναδικά αγάλματα του Santiago. Ο υπόλοιπη διαδρομή προς τη Rua/Opino είναι σε έναν καλό και ήσυχο επαρχιακό δρόμο. Το Rua (310m) είναι ένα από τα λιγότερο πολυσύχναστα σημεία πριν από το Santiago de Compostela. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Santiago de Compostela.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
7η ημέρα

AMENAL-SANTIAGO DE COMPOSTELA
• Πεζοπορία 19 χλμ.
• 5 ώρες

Το επόμενο στάδιο θα είναι η Lavacolla όπου οι προσκυνητές παραδοσιακά πλένονταν στον ποταμό πριν φτάσουν στο Santiago de Compostela. Οι ψηλοί ευκάλυπτοι ευθυγραμμίζονται προς το Monte del Gozo (368 μέτρα). Από το «Όρος της Χαράς» μπορούμε να δούμε τον τελικό μας στόχο, τον Καθεδρικό Ναό του Santiago! Ακολουθεί η τελική μας κατάβαση προς την πόλη για να δούμε από κοντά αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική και θα απολαύσουμε την υπέροχη ατμόσφαιρα σε αυτήν την πολιτιστική και πνευματική Μέκκα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8η ημέρα

SANTIAGO DE COMPOSTELA
• Ελεύθερη μέρα

Σήμερα το πρωί θα έχουμε μια ξενάγηση  στο ιστορικό κέντρο του Santiago de Compostela, το οποίο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1985. Ο διάσημος καθεδρικός ναός συνορεύει με την κεντρική πλατεία της καλοδιατηρημένης παλιάς πόλης. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη και μεταφορά στο Πόρτο για να πάρουμε την βραδινή πτήση επιστροφής μας για Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
9η ημέρα

ΑΘΗΝΑ
• Πρωινή άφιξη

Aναχώρηση μετά τα μεσάνυχτα από Πόρτο κι άφιξη στην Αθήνα το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Αεροπορικά εισιτήρια με τους φόρους και αποσκευές 23 κιλών
7 Διαμονές σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων
7 πρωινά & 6 δείπνα με κρασί
Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα με πούλμαν
Πιστοποιημένοι συνοδοί πεζοπορίας και έλληνας αρχηγός
Ξενάγηση στο Santiago De Compostela
Όλες οι είσοδοι βάσει προγράμματος
Ταξιδιωτική ασφάλεια, φόροι
Πλήρη υποστήριξη από εμάς
Ομαδικό Φαρμακείο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Μποτάκια πεζοπορίας
Σακίδιο ημέρας
Καπέλο – γυαλιά
Αδιάβροχα πάνω κάτω
Φακός κεφαλής
Μπατόν

Πτήσεις

ME AEGEAN απευθείας

25/5: 21.30 – 23.40

02/6: 00.35 – 06.20

Σημειώσεις

Η επιβάρυνση μονόκλινου είναι 260 ευρώ. Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε δίκλινα δωμάτια.

 

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!