ΕΠΙΔΑΥΡΙΑ ΓΗ
Μονοπάτια Πολιτισμού: Αρχαίοι δρόμοι, Μυκηναϊκές γέφυρες, φρούρια και καταρράκτες

35€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Τη Κυριακή στις 31 Μαρτίου θα βρεθούμε στην Επιδαύρια Γη, έναν ευλογημένο τόπο με φυσικό κάλλος και βαθύτατο ιστορικό παρελθόν, ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Αργολικό Κόλπο. Κάστρα, αρχαίες οδοί με γέφυρες και φυλάκια, τάφοι, βυζαντινοί ναοί, επιβλητικά θέατρα, μνημεία αξιοζήλευτα συνθέτουν τον μνημειακό καμβά του Δήμου Επιδαύρου. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου υλοποιεί το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» με την επιλογή και σηματοδότηση μιας σειράς διαδρομών. Θα συνδυάσουμε 2 από τα μονοπάτια αυτά, κοντά στο χωριό Αρκαδικό. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και θα θαυμάσουμε τρεις γέφυρες της Μυκηναϊκής εποχής, η κατασκευή των οποίων ακολουθούσε τη κυκλώπεια τεχνοτροπία και εξυπηρετούσε τη διέλευση του δρόμου από τις Μυκήνες στην Επίδαυρο. Πεζοπορώντας στο καταπράσινο τοπίο, ανάμεσα σε θάμνους, θυμάρι και ρείκι, περνώντας πλάι από παλιά πηγάδια και μικρές σπηλιές, θα επισκεφθούμε και το Φρούριο της Καζάρμας, ένα σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο, του 4ου αιώνα π.Χ., καθώς και το Κάστρο Φονίσκου.

Πότε;
31 Μαρτίου 2024
Κόστος
35€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ
-ΑΡΚΑΔΙΚΟ
-ΑΘΗΝΑ
• Πεζοπορία στα Μονοπάτια Πολιτισμού
• Μυκηναϊκες Γέφυρες & Φρούρια
• Καταρράκτες

Στις 07:00, αναχωρούμε από Αθήνα με το λεωφορείο μας.

Πεζοπορία:

Ακολουθώντας δασικό δρόμο θα φτάσουμε στην είσοδο του μονοπατιού. Στην διαδρομή μας αυτή θα συναντήσουμε 3 γέφυρες της Μυκηναϊκής εποχής, η πρώτη Μυκηναϊκη γέφυρα, γνωστή και ως “Γέφυρα του Γαλούση” διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Αφού τη θαυμάσουμε συνεχίζουμε το περπάτημά μας στο καταπράσινο τοπίο, ανάμεσα σε θάμνους, θυμάρι και ρείκι, περνώντας πλάι από παλιά πηγάδια και μικρές σπηλιές. Θα περάσουμε από παλιό κτίσμα και χωράφι με ελιές, θα βγούμε σε πλακόστρωτο το οποίο θα μας οδηγήσει στη δεύτερη Μυκηναϊκη γέφυρα, του Αρκαδικού, γνωστή και ως γέφυρα της Καζάρμα. Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και η αρχαιότερη μονότοξη που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση. Η γέφυρα κτίστηκε κατά το 13ο ή 14ο αιώνα π. Χ. Είναι κατασκευασμένη από γιγάντιους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των Κυκλώπειων Μυκηναϊκων κατασκευών. Κατόπιν αφού περάσουμε το Δαφνόρεμα, κατευθυνόμαστε προς την Ακρόπολη Καζάρμας έχοντας μπροστά μας το επιβλητικό βουνό Φονίσκος. Στην ανηφορική αυτή πορεία η διαδρομή είναι κατάφυτη από ελιές περιβόλια και ανοιξιάτικα άνθη. Το Φρούριο της Καζάρμας αποτελεί ένα σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο, χτισμένο σε λόφο ύψους 280μ. χρονολογείται στο πρώιμο 4ο αιώνα π. Χ. Ακολουθεί κατάβαση και μέσα από ελαιώνες θα κατευθυνθούμε στα χαλάσματα του οικισμού “Παλιά Μπρουτζεϊκα” πού χρονολογείται στα 1760 περίπου. Από εκεί θα προσεγγίσουμε το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων και στη συνέχεια από δασικό δρόμο θα φτάσουμε στο Κάστρο Φονίσκου. Μία οχυρωματική κατασκευή της αρχαιότητας που χρησιμοποιήθηκε και τον μεσαίωνα και έχει οπτική επαφή με την ακρόπολη της Καζάρμα. Κυκλώνοντας το ύψωμα Τσουρούμι, θα οδηγηθούμε στην τρίτη Μυκηναϊκη γέφυρα, όπου μετά βίας διακρίνεται από την οργιώδη βλάστηση. Η συνέχεια θα μας βρει στο περίβολο του Ι. Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κέντρο του χωριού Αρκαδικό.

*Μετάβαση με το πούλμαν στον διπλανό οικισμό Γιαννουλαίικα και μικρή πεζοπορία προς τους 2 καταρράκτες της περιοχής (Μπρος – πίσω, 1 χιλιόμετρο., Υ.Δ.: +/-50μ.)

Γεύμα σε κοντινή περιοχή.

Επιστροφή και εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 21:30.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Οδική μεταφορά
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος.
Έμπειρους, Πιστοποιημένους συνοδούς βουνού & Πρώτων Βοηθειών
Ομαδικό Φαρμακείο
ΦΠΑ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και γεύματα.
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω.

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι – πεζοπορικά μπαστούνια
Αδιάβροχα ρούχα
Σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας.
Γάντια – σκούφο – γυαλιά ηλίου - αντηλιακό
Ρούχα ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.
Σνακ/ νερό
Ατομικό φαρμακείο

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Από Αθήνα στις 07:00

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

11 χιλιόμετρα, διάσχιση, 5-6 ώρες, Υ.Δ. +350μ./-280μ. – Δυσκολία Α’

 

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!