ΙΡΑΝ – Damavand 5.671μ.
Διάσχιση Περσίας

2950€/άτομο

To ταξίδι μας ξεκινά σε...

00
ημέρες
00
ώρες
00
λεπτά
Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε!

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Ο απόλυτος συνδυασμός ορειβασίας και ιστορίας! Στόχος μας η κορυφή του Ιράν στο όρος Damavand στα 5.671 μέτρα πάνω από την θάλασσα, που παρακολουθεί – εποπτεύει την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα της Περσίας! Μια ανάβαση απαιτητική λόγω υψομέτρου, χωρίς όμως τεχνικές δυσκολίες και χιονισμένες πλαγιές, με εκπληκτική θέα της Κασπίας θάλασσας από την βόρεια πλευρά και τα υψίπεδα της Περσίας από την νότια πλευρά. Το δεύτερο κομμάτι του ταξιδιού θα είναι ένα οδοιπορικό στις σελίδες της Περσικής αυτοκρατορίας, αφού θα διασχίσουμε όλο το αρχαίο βασίλειο των Αχαιμενίδων, από την πόλη των ρόδων, το στολίδι Ισφαχάν, τις πόλεις του Ζωροαστρισμού στα βάθη της ερήμου, Βαρζανεχ & Γιαζντ, την αρχαία Περσέπολη που κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος, και την πόλη των ποιητών, το γραφικό Σιράζ, όπου θα τελειώσει το ταξίδι μας! Η φιλοξενία των Ιρανών, τα «μαγικά» χαλιά, οι ποικιλίες τσαγιού, οι επιβλητικοί μιναρέδες, οι πύργοι της σιωπής, η εμπειρία της αχανούς ερήμου, τα κεμπάπ, οι πολύχρωμες πλατείες, τα ψηφιδωτά τζαμιά θα απογειώσουν την ορειβατική μας εμπειρία, χαρίζοντάς σας ένα ταξίδι που κάθε άνθρωπος πρέπει να ζήσει! Κατάλληλο για όλους!

Πότε;
22 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2024
Κόστος
2950€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Μέτριο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ-ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Απογευματινή πτήση από Αθήνα και άφιξη στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, μέσω Κωνσταντινούπολης. Φτάνουμε λίγο μετά τα μεσάνυχτα οπότε μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

ΤΕΧΕΡΑΝΗ-POLOUR
• Ξενάγηση
• Camp Polour 2.200m

Καλημέρα από την πρωτεύουσα του Ιράν! Θα ξεκινήσουμε ξεκούραστα την ξενάγηση την πόλης για να κατατοπιστούμε στον πολιτισμό της Περσίας. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το πολυτελέστατο παλάτι Golestan και το εθνικό μουσείο. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε οδικώς στις παρυφές του όρους Damavand, στα 2.200 μέτρα όπου βρίσκεται το καταφύγιο Polour, για την 1η διανυκτέρευση στο υψόμετρο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

CAMP POLOUR-HIGH CAMP 4.200μ.
• Ανάβαση
2200μ. – 3050μ. – 4220μ.
• 6 ώρες

 

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το σημείο που τελειώνει ο δρόμος σε υψόμετρο 3.050 μέτρων. Εκεί υπάρχει και camp ξεκούρασης όπου θα μείνουμε κάμποση ώρα για να συνηθίσουμε το υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική μας ανάβαση 5-6 ωρών μέχρι το high camp στα 4.220 μέτρα όπου θα περάσουμε τις επόμενες ημέρες!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4η ημέρα

ΗΜΕΡΑ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
• Αργή Ανάβαση
4.220μ.-4700μ.
• 5 ώρες

Σήμερα έχουμε ημέρα εγκλιματισμού, προσαρμογής δηλαδή του οργανισμού μας στο υψόμετρο και την χαμηλότερη ποσότητα οξυγόνου. Για το λόγο αυτό θα κάνουμε μια πολύ αργή ανάβαση 500 περίπου υψομετρικών και θα επιστρέψουμε στο camp. Όποιος νιώσει πολύ κουρασμένος έχει το περιθώριο να παραμείνει στο camp για ξεκούραση!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5η ημέρα

ΗΜΕΡΑ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ

Ακόμα μία ημέρα εγκλιματισμού αλλά και περιθώριο καιρού. Ξεκουραζόμαστε, αν κάποιος δεν περπάτησε την προηγούμενη ημέρα θα το κάνει σήμερα και αναμένουμε την ώρα της κορυφής με προσμονή και τέλεια προετοιμασία!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6η ημέρα

ΗΜΕΡΑ ΚΟΡΥΦΗΣ
• Ανάβαση
4.220μ.-5.671μ.-4.220μ.
• 11 ώρες

Η μεγάλη ημέρα έφτασε! Περίπου 3 τα ξημερώματα ξεκινά η μεγάλη ανάβαση προς την κορυφή του Ιράν στα 5.671 μέτρα! Η διαδρομή είναι αμιγώς πεζοπορική, δεν συναντά χιόνι, παγετώνα ή εκτεθειμένα σημεία. Χρειάζεται μόνο προσήλωση στο στόχο, υπομονή και επιμονή. Ο καλός εγκλιματισμός που έχει προηγηθεί θα βοηθήσει στο όλο εγχείρημα! Σε περίπου 7 ώρες υπολογίζεται να είμαστε στην κορυφή, χωρίς αυτό να είναι αναγκαίο. Από εκεί θα απολαύσουμε την θέα της Κεντρικής Ασίας, με την Κασπία θάλασσα στα βόρεια και όλα τα υψίπεδα του Ιράν στα νότια! Η επιστροφή μας θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες μέχρι το camp στα 4.220 μέτρα που θα μείνουμε για τελευταίο βράδυ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
7η ημέρα

CAMP 3-CAMP 2-ΤΕΧΕΡΑΝΗ
• 4.220μ.-3.050μ.
• 4 ώρες

Πρωινή κατάβαση από το βουνό με 4 περίπου ώρες πεζοπορίας και 3 επιπλέον ώρες οδήγησης για να επιστρέψουμε στην Τεχεράνη! Θα μείνουμε εκεί να ξεκουραστούμε πλήρως, να τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας ώστε από την επόμενη ημέρα να αρχίσουμε το πολιτισμικό μας ταξίδι! Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8η ημέρα

ΤΕΧΕΡΑΝΗ-ΑΜΠΙΑΝΕ-ΙΣΦΑΧΑΝ

Αναχώρηση από την Τεχεράνη ξεκινώντας ένα μοναδικό ταξίδι διάσχισης της Περσικής αυτοκρατορίας μέσα από τις στέπες του Ιράν! Πρώτη στάση – αξιοθέατο είναι το χωριό Αμπιανέ, που μετρά 1500 χρόνια ζωής! Ένα χωριό φτιαγμένο από λάσπη και βαμμένο με κόκκινο χρώμα από το χώμα της περιοχής. Από εκεί συνεχίσουμε στην πόλη των Ρόδων, το διαμάντι Ισφαχάν, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Απαραίτητη βραδινή βόλτα στις ιστορικές γέφυρες Σι-ο-σε-πολ και για΄τι όχι και στην κεντρική πανέμορφη πλατεία! Διανυκτέρευση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
9η ημέρα

ΙΣΦΑΧΑΝ-ΕΡΗΜΟΣ ΒΑΡΖΑΝΕΧ

Πρωινή ξενάγηση στο Ισφαχάν στην πλατεία Naqshe Jahan! Μία από τις μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου τον 11ο αιώνα, κατασκευασμένη από τον Σάχη Αbbas 1. Εκεί θα δούμε το τζαμί Imam and Sheikh Lotfollah, το παλάτι Ali Qapu, το Chehel Sotoun με τους 40 κίονες και την μεγάλη κλειστή ανατολίτικη αγορά που μπορείτε να αγοράσετε πολλά αντικείμενα περσικής κουλτούρας. Ύστερα οδηγούμαστε στα βάθη της ερήμου, στο χωριό των νομάδων, Βαρζανεχ για μια εμπειρική διανυκτέρευση!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10η ημέρα

ΕΡΗΜΟΣ ΒΑΡΖΑΝΕΧ-ΓΙΑΖΝΤ

Το πρωί ελεύθερος χρόνος για να απολαύουμε την έρημο και να κάνουμε ίσως κάποιες δραστηριότητες εκεί! Ύστερα συνεχίσουμε το roadtrip προς την Γιαζντ, με στάση στην Meybod όπου θα δούμε το κάστρο Ναρίν, και το Καραβάνσεράι της δυναστείας των Αββάσιδων! Βραδινή άφιξη στην Γιάζντ, το κέντρο του ζωροαστρισμού!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
11η ημέρα

ΓΙΑΖΝΤ

Μια ολόκληρη ημέρα στην μυστικιστική Γιάζντ είναι όνειρο ζωής για πολλούς! Κατά την περιήγηση μας στην χωμάτινη πόλη θα δούμε το “air condition” του 6ου αιώνα, την φυσική αρχιτεκτονική των σπιτιών και των δρόμων με τέτοιο τρόπο ώστε να κινείται αέρας δροσερός καταμεσής της ερήμου. Οι ψηλοί πύργοι βοηθούν σε αυτό διοχετεύοντας τον αέρα στα στενά σοκάκια της πόλης! Θα επισκεφθούμε επίσης έναν αρχαίο ζωροαστρικό ναό της φωτιάς που λειτουργεί και σήμερα, καθώς και τους πύργους της σιωπής, ένα νεκροταφείο δηλαδή της θρησκείας του Αχούρα Μάζντα! Το βραδάκι θα πιούμε το τσάι μας σε κάποια από τις ταράτσες των πυργόσπιτων! Διανυκτέρευση πάλι στην Γιάζντ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
12η ημέρα

ΓΙΑΖΝΤ-ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ-ΣΙΡΑΖ

Αναχώρηση με προορισμό τα αρχαία βασίλεια των Αχαιμενίδων και την αρχαία ιστορία των Περσών! Θα δούμε μεταξύ άλλων τον τάφο του Κύρου, ενός από τους μεγάλους βασιλιάδες της Περσικής αυτοκρατορίας, τον τάφο του γνωστού σε εμάς Δαρείου, και θα περιηγηθούμε στην αρχαία Περσέπολη, την πρωτεύουσα της τότε αυτοκρατορίας, την οποία κατέλαβε ο Μέγας Αλέξανδρος κατά την εκστρατεία του!  Βραδινή άφιξη στο Σιράζ, την πόλη των ποιητών για διανυκτέρευση!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
13η ημέρα

ΣΙΡΑΖ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ξεκούραση και περιήγηση στην πόλη το μεσημέρι! Θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό ροζ τζαμί της, λόγω των παραθύρων του, της δυναστείας των Καζάρων, το περίφημο τζαμί των κρυστάλλων, τον τάφο του εθνικού ποιητή Σααντί, τους κήπους Εράμ και φυσικά το μεγάλο παζάρι όπου μπορούμε να κάνουμε τα τελευταία ψώνια ενός ανεπανάληπτου ταξιδιού! Κατά τις 11 το βράδυ μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής, κλείνοντας ένα ταξίδι – παράσημο στην ταξιδιωτική συλλογή σας!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14η ημέρα

ΑΦΙΞΗ ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση μετά τα μεσάνυχτα από Σιράζ κι άφιξη στην Αθήνα το μεσημέρι μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιλογές τιμών

Πολιτισμικό Ιραν (χωρίς την ορειβατική αποστολή).

28/6 – 5/7 (το πρόγραμμα ειναι το ίδιο 28/6- 5/7).

ΚΟΣΤΟΣ 2.590€

Τι περιλαμβάνεται

Αρχηγός ταξιδιού Ξυλιάς Ανδρέας
Αεροπορικά εισιτήρια με τους φόρους και αποσκευές 23 κιλών
7 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων
5 Διανυκτερεύσεις στα καταφύγια - σκηνές
Πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο κατά το πεζοπορικό πρόγραμμα
Πρωινό & δείπνο σε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα
Νερά & αναψυκτικά
Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
Πιστοποιημένος τοπικός ξεναγός και οδηγοί βουνού
Όλες οι είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα του προγράμματος
1 sim κάρτα ανά 2 άτομα
Πλήρη ιατρική κάλυψη στο Ιράν
Κόστος βίζας και διαδικασίες
Πλήρη υποστήριξη από εμάς
Ομαδικό Φαρμακείο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Ζεστά ρούχα στρώσεων (τεχνικό φλις, πουπουλένια βέστα, αδιάβροχη μεμβράνη)
Γάντια αδιάβροχα, σκούφος, γυαλιά, καπέλο, μπατόν
Μποτάκι αδιάβροχο, ψηλό, εύκαμπτο ή ημιάκαμπτο
Σακίδιο 30-40lt ημέρας και βαλίτσα
Διαβατήριο με 6μηνη ισχύ

Πτήσεις

 Turkish μέσω Κωνσταντινούπολης

22/6 | 15.40 17.10 & 21.45 01.20

05/7 | 01.45 05.20 & 13.20 14.50

Σημειώσεις

Το ταξίδι στο Ιράν είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει τα πάντα στον επισκέπτη, από μεταφορές, ξεναγήσεις, διαμονές, φαγητά, γιατί η ζωή εκεί είναι αρκετά δύσκολη από πολλές απόψεις. Ακόμα και το συνάλλαγμα είναι μια διαδικασία καθόλου σίγουρη! Έτσι φροντίσαμε να μην χρειαστείτε τίποτα εκεί!

Ειδική αναφορά για τις γυναίκες στο Ιράν, όντας βαθιά θρησκευόμενη χώρα, ακόμα και οι ταξιδιώτισσες υποχρεούνται να φορούν μαντίλα στα μαλλιά και όχι εφαρμοστά ρούχα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Οι άνδρες επίσης πρέπει να έχουν κόσμια αμφίεση, ιδανικά να φορούν μακρύ παντελόνι. Ταξιδεύοντας σε περίεργες χώρες του κόσμου οφείλουμε να σεβόμαστε τα ήθη και τα έθιμα, άσχετα με το αν συνάδουν ή όχι με τις αρχές μας.

Το ορειβατικό κομμάτι του ταξιδιού απευθύνεται σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση, χωρίς όμως καμία τεχνική κατάρτιση. Η διαδρομή είναι χωρίς εκτεθειμένα περάσματα και χωρίς χιόνια ή παγετώνες.

 

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Δήλωση συμμετοχής

2 σε απόθεμα

  • *Όνομα
    *Επώνυμο
    *Email
    *Κινητό τηλέφωνο

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!