ΚΑΥΚΑΣΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΑ
Ανάβαση στο Καζμπέκ 5.054μ
Rafting, Καταρράκτες & Ξεναγήσεις

2290€/άτομο

To ταξίδι μας ξεκινά σε...

00
ημέρες
00
ώρες
00
λεπτά
Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε!

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Καύκασος. Η οροσειρά – σύνορο Ευρώπης και Ασίας με μεγαλύτερη κορυφή το Έλμπρους, 5617μ., αποτελεί την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης! Είναι επίσης το φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Ρωσία και Γεωργία και βρίσκεται ανάμεσα σε Κασπία και Μαύρη θάλασσα. Απροσπέλαστος καθώς είναι υπάρχουν μόλις δύο δρόμοι που τον διαπερνούν για να ενώσουν την Ρωσία με τις χώρες Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία. Δεκάδες μονοπάτια διασχίζουν τα δάση, τις κορυφογραμμές, τις λίμνες και τα παραδοσιακά χωριά του. Θα λέγαμε ότι είναι οι Άλπεις σε μια οικονομική εκδοχή! Η Γεωργία, απ’ όπου θα τον προσεγγίσουμε είναι μια ταλαιπωρημένη χώρα που τα τελευταία χρόνια βρίσκει πάλι τον εαυτό της, είναι άκρως ενδιαφέρουσα με πλούσια ιστορία από την αρχαία Κολχίδα και τον Ιάσωνα μέχρι την απόσπασή της από την Σοβιετική ένωση. Μια χώρα με απαράμιλλο φυσικό κάλλος, φιλόξενους ανθρώπους και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Μια χώρα συνδεδεμένη με την Ελλάδα, καθώς ζούσαν Έλληνες στα δυτικά της παράλια, πριν λίγα χρόνια. To Καζμπέκ είναι το 2ο μεγαλύτερο ηφαίστειο του Καυκάσου (μετά το Έλμπρους) ενώ είναι διάσημο για τους μεγάλους παγετώνες τους οποίους διασχίζουμε! Ορειβασία, Πεζοπορία, Ράφτινγκ, Ξεναγήσεις, Διασκέδαση, καλό φαγητό συνθέτουν τον χαρακτήρα της αποστολής μας!

Πότε;
31-8 Σεπτεμβρίου 2024
Κόστος
2290€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Δύσκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ-ΤΥΦΛΙΔΑ
• Ξενάγηση

Τα μεσάνυχτα πετάμε με απευθείας πτήση για Τυφλίδα, όπου φτάνουμε νωρίς τα ξημερώματα και πάμε κατευθείαν στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Μετά το πρωινό μας, σε χαλαρούς ρυθμούς σήμερα, θα βγούμε να γνωρίσουμε την πανέμορφη Τυφλίδα, την πόλη του Χρυσόμαλλου δέρατος! Χτισμένη πάνω στην καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Κούρα, η πρωτεύουσα της Γεωργίας συνδυάζει τον αέρα μιας κομψής μεγαλούπολης με την ρετρό γοητεία του παλιού ευρασιατικού κόσμου. Θα δούμε πολλές ορθόδοξες εκκλησίες, την παλιά πόλη, την γέφυρα της Ειρήνης, το μεγάλο άγαλμα της Μητέρας της Γεωργίας και το κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Το απόγευμα είναι ελεύθερο να το αξιοποιήσουμε στα εστιατόρια και τις καφετέριας της Τυφλίδας, μπροστά στο ποτάμι ή τα διάσημα θερμά λουτρά! Το βράδυ θα έχουμε δείπνο για να δοκιμάσουμε την Γεωργιανή κουζίνα!

Διανυκτέρευση Τυφλίδα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

Αναχώρηση για το βουνό και ανάβαση μέχρι το Altihut
• 5 ώρες
• 880μ. Υψομετρική Ανάβαση

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε με το mini bus προς τον Βορρά, και την περιοχή του Kazbeg (3 ώρες). Βρίσκεται στα σύνορα με την Ρωσία, ανάμεσα στις ψηλότερες κορυφές του Καυκάσου, σε ένα μοναδικά άγριο τοπίο. Θα φτάσουμε εκεί από τον μοναδικό δρόμο της περιοχής που ενώνει τις δύο χώρες, κατασκευασμένο με πολλά τούνελ, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του στρατού της Ρωσίας, κατά την Σοβιετική Ένωση. Στον δρόμο μας θα σταματήσουμε και στο μνημείο ειρήνης αφιερωμένο στην φιλία Ρωσίας και Γεωργίας. Φτάνοντας θα επισκεφθούμε τον ναο-ορόσημο του Καυκάσου, Αγία Τριάδα στο Gergeti, και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική μας ανάβαση με θέα το Καζμπέκ και τις υπόλοιπες κορυφές του θρυλικού Καυκάσου!

Άφιξη στο πρώτο καταφύγιο για διανυκτέρευση στα 3.014 μέτρα. (Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

Altihut – Meteo Station
• 4 ώρες
•600μ. Υψομετρική Ανάβαση

Ανάβαση από τον παγετώνα μέχρι το Basecamp του Καζμπεκ στα 3.654 μέτρα. Ξεκούραση και εγκλιματισμός στο πανέμορφο τοπίο!

Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Betlemi (Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4η ημέρα

Ημέρα εγκλιματισμού στο Meteo Station
• 3 ώρες
• 300μ. Υψομετρικής Ανάβασης

Κατά την ημέρα εγκλιματισμού θα περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι στα 3.930 μέτρα περίπου και θα μείνουμε εκεί αρκετή ώρα για να συνηθίσουμε το υψόμετρο. Ταυτόχρονα θα γνωρίσετε και θα δοκιμάσετε τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί την ημέρα της κορυφής, και θα εκπαιδευτείτε σε κάποιες τεχνικές.

Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Betlemi (Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5η ημέρα

Ημέρα δεύτερης ευκαιρίας για κορυφή
ή εγκλιματισμός ανάλογα
με τον καιρό και την κατάστασή μας

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την πρόοδο εγκλιματισμού των ορειβατών θα αποφασιστεί αν θα γίνει σήμερα η κορυφή ή αύριο. Ελεύθερη ημέρα λοιπόν για προετοιμασία.

Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Betlemi (Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6η ημέρα

Ημέρα κορυφής και επιστροφή στο Meteo Station
• 14 ώρες
• 1.400μ. Υψομετρικής Ανάβασης & Κατάβασης

Η δυσκολότερη και η σπουδαιότερη ημέρα της αποστολής μας. Στις 02:00 ξεκινά η μεγάλη ανάβαση προς την κορυφή με αρκετές εναλλαγές στο terrain. Ύστερα από 2 ώρες περίπου θα χρειαστεί να φορέσουμε τον εξοπλισμό μας με τα crampons. Η διαδρομή μας είναι πιο εύκολη, όπως μας οδηγεί το βουνό. Κατά τις 10 το πρωί με το καλό θα έχουμε φτάσει στην κορυφή! Επιστροφή από την ίδια διαδρομή μέχρι το καταφύγιο.

Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Betlemi (Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
7η ημέρα

Επιστροφή στο Kazbegi
• Εορταστικό Δείπνο

Ημέρα κατάβασης από το βουνό! Φτάνουμε πάλι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας απ’ όπου μας παίρνουν τα τζιπ για να μας μεταφέρουν στο χωριό. Εκεί θα δειπνήσουμε να γιορτάσουμε την διαμονή μας στο βουνό του Καυκάσου!

Διανυκτέρευση σε διαμερίσματα στο Kazbegi.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8η ημέρα

Καταρράκτες Gleveti
• Rafting
• Επιστροφή στην Τιφλίδα

Το πρωί θα κάνουμε την μικρή μας πεζοπορία αποθεραπείας (2 ώρες σύνολο) στους καταρράκτες του Gveleti. Ένας μικρός 15 μέτρων περίπου και ένας μεγαλύτερος 30 περίπου μέτρων. Σε ένα πολύ όμορφο τοπίο στα σπλάχνα του Καυκάσου. Ύστερα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Τυφλίδα. Στην μέση της διαδρομής θα σταματήσουμε για Ράφτινγκ στον ποταμό Aragvi, επιπέδου 2-3 ανάλογα τις βροχές, για να ανεβάσουμε τα επίπεδα αδρεναλίνης! Το Rafting αποτελεί κορυφαία εμπειρία στην περιοχή και θα κλείσει με τον ομορφότερο τρόπο την αποστολή μας! Μετά την δραστηριότητα θα περιηγηθούμε στο κάστρο μεσαιωνικό Ananuri που βρίσκεται εκεί.

Άφιξη στην όμορφη Τυφλίδα το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
9η ημέρα

Επιστροφή στην Αθήνα

Ξημερώματα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση Aegean της επιστροφής. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Αεροπορικά εισιτήρια με τους φόρους και αποσκευές 23 κιλών
3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Τυφλίδα
Διανυκτέρευση σε διαμερίσματα στο Καζμπέγκι
Διανυκτερεύσεις στα καταφύγια του βουνού
Πιστοποιημένοι τοπικοί οδηγοί βουνού και έλληνας αρχηγός και ξεναγός στην Τυφλίδα
Όλα τα φαγητά κατά την διάρκεια της αποστολής στο βουνό (6 ημέρες, πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο που κοστίζουν 500 ευρώ, λόγω δυσκολίας της πρόσβασης)
Δείπνο σε Τυφλίδα και Καζμπέγκι
Όλες οι άδειες, και οι φόροι για τις εισόδους μας στο βουνό
Ειδική άδεια για την ανάβαση στο Καζμπέκ
Όλες οι μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με λεωφορείο και με τζιπ
Άλογα για μεταφορά του εξοπλισμού μας στο βουνό
Ομαδικός εξοπλισμός για την ανάβαση
Δραστηριότητα rafting με οδηγούς και όλο τον εξοπλισμό
Ομαδικό Φαρμακείο
Ταξιδιωτική ασφάλεια, και ασφάλεια αστικής και γενικής ευθύνης
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικός εξοπλισμός (κραμπόνς, μποντριέ, καραμπίνερς, ιμάντας, πιολέ, sleeping bag, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης)
Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Διαβατήριο ή ταυτότητα
Πιολέ
Κραμπόν
Μπότες χειμερινές
Ιμάντες 120cm
Καραμπίνερ
Μποντριέ
Ημιακαμπτο μποτακι
Κράνος
Sleeping bag -15

Πτήσεις

ME AEGEAN

31/08 | 00:10 – 03:50 Αθήνα – Τιφλίδα

08/09 | 04:40 – 06:40 Τιφλίδα – Αθήνα

Σημειώσεις

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (μπορούν να νοικιαστούν όλα τα παρακάτω)

 • Πιολέ
 • Κραμπόν
 • Μπότες χειμερινές
 • Ιμάντες 120cm
 • Καραμπίνερ
 • Μποντριέ
 • Κράνος
 • Sleeping bag -15

 

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Δήλωση συμμετοχής

8 σε απόθεμα

 • *Όνομα
  *Επώνυμο
  *Email
  *Κινητό τηλέφωνο

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!