ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΑΝΔΕΙΣ
Nevado Del Tolima 5.215m

2985€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Στις βόρειες απολήξεις των Άνδεων, στην Λατινική Αμερική, θα σας ταξιδέψουμε αυτή τη φορά με στόχο την 2η ελληνική ανάβαση στην κορυφή του Nevado del Tolima, ενός προπαγετωνικού ηφαιστείου, 6η ψηλότερη της Κολομβίας! Η 1η ανάβαση έγινε από εμάς, πριν από έναν χρόνο! Ένα μεγάλο trek υψομέτρου στο εθνικό πάρκο ηφαιστείων της κεντρικής Κολομβίας, με έναρξη και τερματισμό στην προστατευμένη κοιλάδα Cocora, με τους τεράστιους φοίνικες, τις φυτείες καφέ, τα θερμά λουτρά και τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας! Οι τροπικές ζούγκλες, η αλπική έρημος, οι ηφαιστειακοί πύργοι, η παγωμένες κορυφές, τα διάσπαρτα Paramo, συνθέτουν ένα τοπίο – έργο τέχνης, μέσα στο οποίο θα περιπλανιόμαστε όλες τις ημέρες, ανακαλύπτοντας μια κρυμμένη γωνιά του πλανήτη μας! Σε συνδυασμό με την έντονη, χαρούμενη, χορευτική αύρα της Bogota και το πολύχρωμο Salento, οι στιγμές του ταξιδιού αυτού θα συντροφεύουν τις σκέψεις σας για πολλά χρόνια! Η Κολομβία του Χριστόφορου Κολόμβου, του Πάμπλο Εσκομπάρ και του μύθου του EL Dorado σας αποκαλύπτεται, στην καλύτερη τιμή της αγοράς! Κατάλληλο για ορειβάτες με εμπειρία στην ορεινή διαβίωση και πεζοπορία.

Πότε;
15-25 Μαρτίου 2024
Κόστος
2985€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Δύσκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ-BOGOTA

 

Μεσημεριανή πτήση από Αθήνα και αλλαγή πτήσης στην Μαδρίτη, όπου θα βγούμε στην κεντρική πλατεία για να φάμε τσούρος και τσορίθο, για μια πρώτη επαφή με την ισπανική κουλτούρα! Συνεχίζουμε για Μπογκοτά και άφιξη τα ξημερώματα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

BOGOTA-SALENTO

 

Προσγειωνόμαστε στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, την πολύβουη Μπογκοτά, και απευθείας αναχωρούμε για το Σαλέντο (6 ώρες περίπου), το πανέμορφο χωριό – πρωτεύουσα του εθνικού πάρκου Valley de Cocora. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας και περιήγηση στα πολύχρωμα σοκάκια του χωριού, που μοιάζει να έχει σταματήσει ο χρόνος! Θα γευτούμε την τοπική κουζίνα και θα κάνουμε το τελικό briefing ανάβασης και προετοιμασίας της πεζοπορικής διάσχισης. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

SALENTO-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
• 2.300μ.-3750μ.

Αναχώρηση το πρωί με τα τζιπ μέχρι το σημείο εισόδου στο εθνικό πάρκο Cocora Valley, γνωστό και προστατευμένο για τις φυτείες καφέ και τους πανύψηλους φοίνικες που συγκροτούν το τοπίο! Αφού στείλουμε τα περισσότερα πράγματα με μουλάρια στο καταφύγιο  ξεκινούμε νωρίς το μεγάλο μας Trek με το μικρό μας σακίδιο, μια 6ήμερη διάσχιση του ηφαιστειακού πάρκου Nevado del Tolima! Διασχίζουμε την τροπική ζούγκλα με σκηνικά που δεν έχουμε ξαναδεί και κερδίζουμε υψόμετρο σταδιακά. Καταπράσινη βλάστηση, υγρασία, ποτάμια και καταρράκτες μας ταξιδεύουν σε ένα παραμύθι. Αργότερα θα βγούμε σε ηφαιστειογενές περιβάλλον με συντροφιά τα δέντρα Paramo, μικροί φοίνικες με χοντρό κορμό που φύονται σε μεγάλα υψόμετρα τροπικών δασών. Μέχρι το απόγευμα θα φτάσουμε στο καταφύγιο βάσης που θα βρούμε τα πράγματά μας, θα φάμε, θα ξεκουραστούμε και θα διανυκτερεύσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4η ημέρα

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ-QUINDO
• Ημέρα Εγκλιματισμού
3.750μ. – 4.500μ. – 3.750μ.

 

Σήμερα είναι ημέρα εγκλιματισμού. Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε μια ανάβαση στην ηφαιστειακή κορυφή Quindo με τρομερή θέα προς τα υψίπεδα του εθνικού πάρκου και τις παγωμένες κορυφές των ηφαιστείων del Ruiz & del Tolima! Θα κινηθούμε σε υψόμετρο 4.500 μέτρων για να συνηθίσουμε την μικρότερη πυκνότητα οξυγόνου και θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο καταφύγιο για ξεκούραση και καλό ύπνο. Το καταφύγιο έχει ένα πανέμορφο λιβάδι με θέα στον στόχο μας, το επιβλητικό Nevado del Tolima!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5η ημέρα

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ-HIGH CAMP
• 3.750μ.-4600μ.

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα στείλουμε κάποια πράγματα στο camp των θερμών λουτρών που θα κατασκηνώσουμε μετά την κορυφή, και θα αναχωρήσουμε κουβαλώντας μόνο τα απαραίτητα για μια διανυκτέρευση στα 4.600 μέτρα, το τελευταίο σημείο που θα ετοιμάσουμε το camp μας πριν την κορυφή. Εκεί, στην αλπική έρημο θα ξεκουραστούμε και θα ετοιμαστούμε για την ημέρα κορυφής! Στην διαδρομή μας θα έχουμε περάσει τοπία μοναδικής ομορφιάς με ηφαιστειογενή πετρώματα. Διανυκτέρευση και ετοιμασία.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6η ημέρα

HIGH CAMP-ΚΟΡΥΦΗ-CAMP
• 4.600μ.-5215μ.- 4.200μ.(θερμά λουτρά)

Η μεγάλη ημέρα είναι σήμερα! Πέρυσι, ίδια περίοδο περίπου, οι οδηγοί της εταιρείας μας στάθηκαν στην κορυφή του όρους, για την πρώτη καταγεγραμμένη ελληνική ανάβαση στο Nevado del Tolima! Ξημερώματα ξεκινούμε για την μεγάλη ανάβαση με τους φακούς κεφαλής να μας δείχνουν τον δρόμο ανάμεσα στις ηφαιστειακές πλάκες προς την κορυφή! Με την ανατολή του ηλίου θα έχουμε μπει στο τελευταίο κομμάτι, που αποτελείται από χιόνι και πάγο, χωρίς μεγάλες κλίσεις όμως. Εκεί θα δεθούμε ανά 3 άτομα με 1 οδηγό για την μέγιστη ασφάλεια της ανάβασης. Με υπομονή και επιμονή θα φτάσουμε στην κορυφή για να αγναντέψουμε τα υψίπεδα της Κολομβίας και τους κρατήρες των ηφαιστείων τριγύρω! Η ελληνική σημαία θα ανεμίσει ξανά στο ίδιο σημείο! Κατάβαση από το ίδιο μονοπάτι έως το high camp  στα 4.600 μέτρα, όπου θα ξεκουραστούμε και μαζέψουμε τις σκηνές μας. Από εκεί θα συνεχίσουμε την κυκλική διαδρομή μέχρι το camp των θερμών λουτρών, όπου θα συναντήσουμε και τα υπόλοιπα πράγματά μας. Θα ξεκουραστούμε μέσα στις λίμνες με καυτό νερό, σε ένα τέλειο τοπίο με λιβάδια, ύστερα από μια δύσκολη ημέρα! Φαγητό και διανυκτέρευση εκεί!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
7η ημέρα

CAMP ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
• 4.200μ.-3.750μ.

Από εδώ ξεκινάμε μια εξωπραγματική διαδρομή προς το καταφύγιο που μέναμε τα πρώτα βράδια, ανάμεσα από λιβάδια με αγελάδες, πύργους ηφαιστείων, και πάντα με την επιβλητική θέα της κορυφής, που θα έχουμε ήδη καταφέρει! Μια απολαυστική πεζοπορική ημέρα χωρίς πολλές υψομετρικές, κατάλληλη για ομαλή αποθεραπεία από την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών. Άφιξη στο καταφύγιο για φαγητό και διανυκτέρευση!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8η ημέρα

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ-SALENTO
• 3.750μ.-2.300μ.

Ήρθε η τελευταία ημέρα της πεζοπορικής διάσχισης, με κατάβαση στο χωριό που ξεκίνησαν όλα, το γραφικό Salento. Από διαφορετική διαδρομή αυτή τη φορά, θα πεζοπορήσουμε κατηφορικά για 7 περίπου ώρες, μπαίνοντας πάλι στην τροπική ζούγκλα των χαμηλότερων υψομέτρων. Άφιξη στην κοιλάδα Cocora, όπου θα δούμε πολιτισμό μετά από μέρες. Από εκεί τα τζιπ θα μας επιστρέψουν στο Salento, για ξεκούραση, μπάνιο, καλό φαγητό και γενική αποθεραπεία! Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
9η ημέρα

SALENTO-BOGOTA
• Ελεύθερος Χρόνος

Η ημέρα αυτή λειτουργεί και ως ρεζέρβα, σε περίπτωση που έχουμε χρειαστεί άλλη μία ημέρα στο βουνό για την κορυφή λόγω καιρού. Σε αυτή την περίπτωση, θα περπατήσουμε από το καταφύγιο μέχρι το Salento και θα φύγουμε για Bogota. Σύμφωνα όμως με το κανονικό μας πρόγραμμα, το πρωί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και μπορούμε να κάνουμε κάποια προαιρετική δραστηριότητα όπως ιππασία στις φάρμες καφέ, rafting στο ποτάμι, ή μπάνιο στα θερμά λουτρά! Το απόγευμα αναχωρούμε για την Bogota την ζωντανή πρωτεύουσα της Κολομβίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και βραδινή βόλτα!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10η ημέρα

BOGOTA-ΑΘΗΝΑ
• Περιήγηση
• Αναχώρηση

Το πρωί θα βγούμε για μια περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια, τους καθεδρικούς ναούς, τις ισπανικές πλατείες για να θαυμάσουμε την αποικιοκρατική αρχιτεκτονική και το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την τελική μας επιστροφή στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
11η ημέρα

ΑΦΙΞΗ ΑΘΗΝΑ

Με αλλαγή πτήσης στην Μαδρίτη θα φτάσουμε το μεσημέρι στην Αθήνα, γεμάτοι αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν μια ολόκληρη ζωή!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Αεροπορικά εισιτήρια με τους φόρους και αποσκευές 23 κιλών
3 διαμονές σε ξενοδοχεία
3 διαμονές σε καταφύγιο
2 διαμονές σε σκηνές
Πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού 1/3 άτομα για την κορυφή
2 Έλληνες αρχηγοί (ισπανόφωνοι)
Ατομικός εξοπλισμός (Κραμπόν, πιολέ, μποντριέ, καραμπίνερς)
Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός ομάδας (σχοινιά – φαρμακεία)
Όλες οι οδικές μεταφορές με ιδιωτικό λεωφορείο
Όλες οι άδειες, οι φόροι και οι διαδικασίες για τις εισόδους μας στα εθνικά πάρκα
Ειδική άδεια για την ανάβαση στην κορυφή
Πρωινό και βραδινό κατά την διάρκεια του trek
2 δείπνα στο Salento
Πλήρη υποστήριξη από εμάς και ενημέρωση για θέματα υψομέτρου
Ενεργειακές μπάρες δημητριακών από Ελλάδα
Μετάλλιο συμμετοχής Hellas Nature
Ομαδικό Φαρμακείο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικός εξοπλισμός ένδυσης (ημιάκαμπτες μπότες, ζεστά & αδιάβροχα ρούχα)
Εξοπλισμός διανυκτέρευσης (σκηνή, υπόστρωμα, sleeping bag) (υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης σκηνής από εμάς)
Γεύματα στην Bogota
Ταξιδιωτική ασφάλεια (παρέχεται όμως εξτρά)
Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Διαβατήριο να μην λήγει το τελευταίο 6μηνο
Ζεστά ρούχα στρώσεων (τεχνικό φλις, πουπουλένια βέστα, αδιάβροχη μεμβράνη)
Γάντια αδιάβροχα, σκούφος, γυαλιά, καπέλο, μπατόν
Μποτάκι αδιάβροχο, ψηλό, ημιάκαμπτο
Σακίδιο 25-35lt ημέρας
Σακίδιο 55-65 lt με όλα τα πράγματα που θα κουβαλιέται στα μουλάρια
Υλικά διανυκτέρευσης (σκηνή 3 εποχών, υπόστρωμα, Sleeping bag -10) υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης σκηνής από εμάς)
Γκαζάκι μικρό για προετοιμασία γεύματος

Πτήσεις

ME IBERIA

15/3 | 15.50 – 18.45 & 23.55 – 04.20 Αθήνα – Μαδρίτη – Μπογκοτά

25/3 | 14.10 – 06.00 & 10.35 – 15.10 Μπογκοτά – Μαδρίτη – Αθήνα

Σημειώσεις

Πρόκειται για ένα δύσκολο ταξίδι από άποψη τοπικών παροχών και υπηρεσιών, με έλλειψη ανέσεων. Έχει 2 διανυκτερεύσεις σε σκηνές. Οι συνθήκες υγιεινής δεν συνάδουν με αυτές της Ελλάδας. Τεχνικές δυσκολίες για την ανάβαση δεν υπάρχουν. Τις τελευταίες 2 περίπου ώρες ανάβασης της κορυφής οι συμμετέχοντες θα δεθούν από τους πιστοποιημένους οδηγούς μέχρι την κορυφή, σε εύκολο έδαφος πάγου χωρίς μεγάλες κλίσεις. Κατά την διάρκεια των 5 διανυκτερεύσεων στο βουνό, το μπάνιο γίνεται με λίγο κρύο νερό τοπικά, και στα θερμά λουτρά μέσα στις φυσικές ζεστές λίμνες. Τα πράγματα μεταφέρονται με μουλάρια, με εξαίρεση τις διαδρομές καταφύγιο – high camp & high camp – camp θερμά λουτρά, όπου θα κουβαλήσουμε τα απολύτως απαραίτητα για την κορυφή.

Η ζωή στην Κολομβία είναι πολύ πιο φτηνή από την Ελλάδα, επομένως τα έξοδα σας εκεί εκτός πακέτου είναι πολύ μικρά. Ο καιρός είναι τροπικός και θα συναντήσουμε όλες τις θερμοκρασίες (25 έως -15) και πιθανόν όλες τις συνθήκες (βροχή, αέρας, χιόνι, ήλιος, ζέστη). Τα φύλλα κόκας που πίνουμε σε τσάι βοηθούν πολύ για την προσαρμογή μας στο υψόμετρο.

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!