ΜΕΤΣΟΒΟ-ΑΝΗΛΙΟ-ΑΝΘΟΧΩΡΙ
Οι γνωστοί & άγνωστοι θησαυροί της Πίνδου

255€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Το Μέτσοβο, το Ανήλιο και το Ανθοχώρι, είναι ορεινά χωριά του νομού Ιωαννίνων με υψόμετρο πάνω από τα 1000μ. και βρίσκονται στις πλαγιές της Πίνδου. Τα δυο πρώτα είναι βλαχόφωνα χωριά, από τα πιο γνωστά καθώς για χρόνια αποτελούν σημείο αναφοράς ειδικότερα σε όσους αναζητούν χειμερινούς προορισμούς για τις αποδράσεις τους ενώ, το Ανθοχώρι λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά, είναι ένα νέο σημείο στον τουριστικό χάρτι της περιοχής χάρη στην προσπάθεια νέων ανθρώπων του χωριού που έχουν δραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια εκεί. Λίγοι ορεινοί τόποι έχουν όσα τα συγκεκριμένα χωριά δηλαδή έναν συνδυασμό φύσης, μονοπατιών, Χ/Κ, γαστρονομίας, πολιτιστικών αξιοθέατων, ιστορίας και σύγχρονων τουριστικών υποδομών που σέβονται και ενσωματώνουν την παράδοση του τόπου. Στόχος μας σε αυτό το ταξίδι, να γνωρίσουμε όλα τα παραπάνω και να απολαύσουμε κάθε κρυμμένη γωνιά αυτής της περιοχής. Άλλωστε, χάρη στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους όπως η Ιόνια και η Εγνατία Οδός, το Μέτσοβο απέχει από την Αθήνα κάτι λιγότερο από 5 ώρες κάνοντας τον προορισμό, την ιδανική επιλογή για την επόμενη απόδραση σας.

Πότε;
23-25 Μαρτίου 2024
Κόστος
255€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ
• Πεζοπορία Ursa Trail
• Ελεύθερος Χρόνος και
επιστροφή στο Μέτσοβο

Αναχωρούμε από Αθήνα με το λεωφορείο μας νωρίς το πρωί με προορισμό το Μέτσοβο. Από εκεί λοιπόν θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία της πρώτης ημέρας, ανεβαίνοντας από την είσοδο του χωριού προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου, κινούμενοι μέσα σε καταπληκτικό δάσος με πολλά νερά αλλά και μοναδική θέα στην οροσειρά του Λάκμου! Η διαδρομή είναι κυκλική, με απόσταση 14 χιλιομέτρων, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές.

Τερματίζοντας πάλι στο Μέτσοβο, πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση, βόλτα στα γραφικά σοκάκια του χωριού και δείπνο με ωραίες προτάσεις συνταγών!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

ΜΕΤΣΟΒΟ-Χ/Κ ΑΝΗΛΙΟΥ
• Πεζοπορία στη κορυφή Φατζέτο
ή Σκι & Δραστηριότητες στο Χ/Κ
• Ελεύθερος χρόνος
στο Χ/Κ και
επιστροφή στο Μέτσοβο

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στο Ανήλιο (10 λεπτά από το Μέτσοβο) απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας πορεία. Θα ανεβούμε την κορυφή Φατζέτο, μέσα από όμορφο δάσος, και θα συνεχίσουμε στην κορυφή Δοκίμι στα 1880 μέτρα, το ψηλότερο σημείο του διημέρου μας. Από εκεί θα κατεβούμε στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου, θα θαυμάσουμε την πανέμορφη λίμνη σε σχήμα καρδιάς και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Χ/Κ για φαγητό και καφέ. Όποιος θέλει, μπορεί εξαρχής να μεταβεί στο Χ/Κ και να απολαύσει της δραστηριότητες που αυτό προσφέρει.

Επιστροφή στο Μέτσοβο για ξεκούραση και βόλτα στα γραφικά σοκάκια.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

ΜΕΤΣΟΒΟ-ΑΝΘΟΧΩΡΙ-ΑΘΗΝΑ
• Αβερώφιος Κήπος
• Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ
• Ανθοχώρι Μετσόβου
• Μουσείο Υδροκίνησης

Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας με τα πράγματα μας και σήμερα θα ανακαλύψουμε από πολιτιστική σκοπιά της ομορφιές αυτής της περιοχής. Περπατώντας, θα ξεκινήσουμε από το οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ» όπου από το 1959, καλλιεργεί στο Μέτσοβο τους πιο ορεινούς αμπελώνες στην Ελλάδα και προσφέρει μοναδικές οινικές εμπειρίες, συνδυάζοντας την τέχνη και την φιλοξενία. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Αβερώφιο Κήπο στην καρδιά του Μετσόβου όπου κάποιος μπορεί να δει, ολόκληρη τη φύση της Πίνδου σε μικρογραφία με πεύκα, έλατα, οξιές, ρόμπολα κτλ. Η Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ φυσικά και δεν θα λείπει από την βόλτα μας καθώς εκεί «κρύβεται» η πιο πλούσια συλλογή έργων τέχνης με ονόματα όπως Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Ιακωβίδη, Παρθένη κα. Η τελευταία μας στάση πριν αναχωρήσουμε για την Αθήνα, θα είναι στο χωριό Ανθοχώρι το οποίο απέχει μόλις 20 λεπτά από το Μέτσοβο και το Μουσείο Υδροκίνησης «Μαντάνι» του χωριού. Ένα νέο σχετικά σημείο στον τουριστικό χάρτι της περιοχής με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα τελευταία 2 χρόνια, 2 αδέρφια με καταγωγή από το χωριό έχουν «πάρει στους ώμους τους» την ανάπτυξη της περιοχής τους και έχουν δημιουργήσει αυτό το εξαιρετικό σημείο με ήδη πολλές αναφορές σε γνωστά site και τηλεοπτικές εκπομπές, στο οποίο κάποιος μπορεί να δει νερά να τρέχουν από παντού, να δει το μουσείο υδροκίνησης και να μάθει την ιστορία του, να πιει τον καφέ του δίπλα σε καταρράκτη και να γευστεί παραδοσιακές συνταγές της περιοχής.

Εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 22:00.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Έμπειρος τουριστικός συνοδός της εταιρείας μας, με καταγωγή από την Ήπειρο και εμπειρία στην περιοχή.
Πιστοποιημένοι συνοδοί βουνού & Πρώτων Βοηθειών της εταιρείας μας.
Διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωϊνό.
Όλες οι οδικές μεταφορές από την Αθήνα.
Οργάνωση και υποστήριξη του γραφείου μας.
Ομαδικό Φαρμακείο
Ασφάλεια αστικής και γενικής ευθύνης.
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα.
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω.

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι – πεζοπορικά μπαστούνια
Αδιάβροχα ρούχα
Σακίδιο πεζοπορίας
Ρούχα για 2 ημέρες ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.
Φακο κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες.
Σνακ/τρόφιμα για τις 2 ημέρες, νερό.
Ατομικό φαρμακείο.

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Αθήνα στις 07:00

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

1η Ημέρα,
6 ώρες Δυσκολία Α΄

2η Ημέρα,
6 ώρες Δυσκολία Β΄

 

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!