Μέτσοβο – Στα χνάρια της αρκούδας (Ursa Trail)

185€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Το γνωστό σε όλους μας “Ursa Trail” ή αλλιώς “στα χνάρια της αρκούδας” είναι ένα ολοκληρωμένο, συνεχόμενο μονοπάτι 100 χιλιομέτρων γύρω από τα βουνά του Μετσόβου, όπου πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αγώνες ορεινού τρεξίματος 11 έως 100 χιλιομέτρων! Όλο τον υπόλοιπο χρόνο η διαδρομή είναι διαθέσιμη για όλους τους φίλους της φύσης. Τα μονοπάτια είναι καλά σηματοδοτημένα με μεγάλο φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Στην δική μας εξόρμηση θα πεζοπορήσουμε σε δυο από τα πιο όμορφα κομμάτια αυτής της διαδρομής, με πολλές εναλλαγές στο φυσικό τοπίο, έχοντας ως αφετηρία το γραφικό χωριό του Μετσόβου. Έτσι κερδίζουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια απέναντι στον κορωνοιό, εξασφαλίζουμε καλύτερες τιμές αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία!

Πότε;
3-4 Φεβρουαρίου 2024
Κόστος
185€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Μέτριο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

Μέτσοβο – Ursa Trail 1

Αναχωρούμε από Αθήνα με το λεωφορείο μας νωρίς το πρωί με προορισμό το Μέτσοβο. Από εκεί λοιπόν θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία της πρώτης ημέρας, ανεβαίνοντας στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου και συνεχίζοντας μέσα σε καταπληκτικό δάσος με πολλά νερά αλλά και μοναδική θέα στην οροσειρά του Λάκμου! Η διαδρομή είναι κυκλική, με απόσταση 14 χιλιομέτρων, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Τερματίζοντας πάλι στο Μέτσοβο, πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση, βόλτα στα γραφικά σοκάκια του χωριού και δείπνο με ωραίες προτάσεις συνταγών!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

Μέτσοβο – Ursa Trail 2

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στο Ανήλιο (10 λεπτά από το Μέτσοβο) απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας πορεία. Θα ανεβούμε την κορυφή Φατζέτο, μέσα από όμορφο δάσος, και θα συνεχίσουμε στην κορυφή Δοκίμι στα 1880 μέτρα, το ψηλότερο σημείο του διημέρου μας. Από εκεί θα κατεβούμε στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου και θα θαυμάσουμε την πανέμορφη λίμνη σε σχήμα καρδιάς! Συνεχίζουμε την κατάβασή μας με πολύ όμορφη φύση μέχρι το Ανήλιο. Εκεί τελειώνει το πεζοπορικό μας πρόγραμμα και επιστρέφουμε με τον ίδιο τρόπο στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Οδική μεταφορά
Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο
Πρωινό
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος
Έμπειρους, Πιστοποιημένους συνοδούς βουνού & Πρώτων Βοηθειών
ΦΠΑ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και γεύματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι
Πεζοπορικά μπαστούνια
Σακίδιο 30-40lt για μεταφορά εξοπλισμού
Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά
Ρούχα για 2 ημέρες ανάλογα με την εποχή
Σνακ για όλες τις ημέρες, νερό

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
03/2  Από Αθήνα με λεωφορείο (mini bus) στις 07:00

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
04/2  Άφηξη Αθήνα στις 21:00-22:00

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
1 ημέρα. 6 ώρες. Δυσκολία Α’
2 ημέρα. 6 ώρες. Δυσκολία Β’

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
Η επιβάρυνση μονόκλινου είναι 35 ευρώ. Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε δίκλινα δωμάτια.

  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!