Όλυμπος Prive – το Πανόραμα των Κορυφών!

-€/άτομο

To ταξίδι μας ξεκινά σε...

00
ημέρες
00
ώρες
00
λεπτά
Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε!

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Η απόλυτη εξόρμηση στον Όλυμπο, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας! Γνωρίστε τα κυριότερα σημεία του βουνού, απολαύστε την αίσθηση της αλπικής διανυκτέρευσης και ρεμβάστε τον θρόνο του Δία από τις γύρω κορυφές! Η εμπειρία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση καθώς ο καθένας μας θα μεταφέρει τα πράγματά του καθ’ όλη την διάρκεια των πεζοποριών. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται στα καταφύγια, όπου υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς φαγητού και νερού. Η βασική διαδρομή μας θα ξεκινήσει από την θέση Γκορτσιά, θα ανέβει στο οροπέδιο των Μουσών όπου θα έχουμε 1 ολόκληρη ημέρα για να κάνουμε τις εύκολες κορυφές, να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα προς αυτές, και προαιρετικά θα σκαρφαλώσουμε στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα. Ύστερα θα κατηφορίσουμε προς την θέση Πριόνια, κι από εκεί, εφόσον υπάρχουν δυνάμεις, θα διασχίσουμε το μυθικό φαράγγι του Ενιπέα, με τους καταρράκτες και τα γεφύρια! Έτσι ολοκληρώνεται το μεγάλο Πανόραμα του Ολύμπου! Αυτό είναι το προτεινόμενο πρόγραμμα για αρχάριους, ώστε να γνωρίσουν πραγματικά το βουνό και την ιστορία του. Κατόπιν αιτήσεως, φτιάχνουμε το πρόγραμμα που θέλετε με τα δικά σας σημεία ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα, ανάβαση από το γομαρόσταλο, κορυφή Σκολιό, κορυφή Στεφάνι σε 3 ή 4 ημέρες. Ο Όλυμπος prive απευθύνεται σε λίγα άτομα και έτοιμες μικρές παρέες! Πραγματοποιείται μόνο καθημερινές για να αποφύγουμε τον συνωστισμό του Σαββατοκύριακου, και να έχουμε την μέγιστη ασφάλεια κατά την κίνησή μας στο βουνό των θεών! Ο Όλυμπος για πολλούς είναι ένα όνειρο ζωής, κι εμείς το σεβόμαστε απόλυτα, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες! Κλείστε το δικό σας prive ραντεβού στον θρόνο του Δία!

Κόστος
-€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Μέτριο

Αναλυτικές πληροφορίες

1η ημέρα
Γκορτσιά – Καταφύγιο Πετρόστρουγκας. 3 ώρες

Συνάντηση στο Λιτόχωρο. Από εκεί ξεκινάμε την πεζοπορία μας με τον εξοπλισμό μας στην πλάτη! Μέσα από πυκνή βλάστηση και πανέμορφο δάσος θα ανεβούμε μέχρι το πρώτο καταφύγιο της διαδρομής μας, με απίθανη θέα στην θάλασσα!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα
Πετρόστρουγκα – Οροπέδιο Μουσών – Κορυφές. 3 ώρες (6 ώρες)

Εκεί θα απολαύσουμε την θέα τον κορυφών των Θεών και τον θρυλικό θρόνο του Δία. Εάν υπάρχουν δυνάμεις μπορούμε να ανέβουμε και σε κάποιες από τις κορυφές, όπως ο Προφήτης Ηλίας, η Τούμπα και το Σκολιό, ώστε να μελετήσουμε όλη την γεωγραφία του βουνού και να το θαυμάσουμε από όλες τις απόψεις του. Το οροπέδιο των Μουσών βρίσκεται στα 2.600 μέτρα και προσφέρει πολλές όμορφες διαδρομές στα λημέρια των θεών! Η ανάβαση έως εκεί θα σας χαρίσει μοναδική θέα στο Αιγαίο. Άφιξη και διανυκτέρευση σε ένα από τα δύο καταφύγια του οροπεδίου. Η διανυκτέρευση σε αυτό το σημείο αποτελεί εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα
Οροπέδιο Μουσών – Κορυφή Μύτικας 2918 – Σπήλιος Αγαπητός 3 ώρες (5 ώρες.)

Αφού δούμε μία από τις ομορφότερες ανατολές ηλίου, θα ξεκινήσουμε την θρυλική ανάβαση στον Μύτικα, ασφαλισμένη με τα σχοινιά μας. Η ανάβαση και η κατάβαση μπορούν να γίνουν από διαφορετικό σημείο. Χρόνος για ξεκούραση στο οροπέδιο εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Ο χρόνος σε αυτό το σημείο της Ελλάδας είναι απαραίτητος για να απολαύσετε ένα μέρος που θα βρεθείτε ελάχιστες φορές στην ζωή σας! Νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουμε την κατάβαση μέχρι το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4η ημέρα
Σπήλιος Αγαπητός- Πριόνια – Ενιπέας – Λιτόχωρο 3 ώρες (7 ώρες)

Η μεγαλύτερη διάσχιση σε χιλιόμετρα και ώρες είναι την τελευταία ημέρα! Θα διασχίσουμε το πανέμορφο φαράγγι του Ενιπέα με τους καταρράκτες και τα ξύλινα γεφυράκια. Τερματισμός διαδρομής στο Λιτόχωρο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Τρεις διανυκτερεύσεις στα καταφύγια
Συνοδός βουνού, και πλήρης εξοπλισμός για την ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου
Prive guiding
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα
Γεύματα και μεταφορά έως το Λιτόχωρο
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Sleeping bag
Πεζοπορικό μποτά
Πεζοπορικά μπαστούνια
Σακίδιο 40-50lt για μεταφορά εξοπλισμού
Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά
Ρούχα 4 εποχών καθώς ο καιρός αλλάζει στο υψόμετρο
Σνακ για όλες τις ημέρες, νερό

Σημειώσεις

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
1 ημέρα. 3 ώρες. Δυσκολία Β’

2 ημέρα. 3 ώρες (6 ώρες). Δυσκολία Β’

3 ημέρα. 3 ώρες. (5 ώρες) Δυσκολία Α’

4 ημέρα. 3 ώρες. (7 ώρες)Δυσκολία Β’

Χάρτης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!