ΛΑΜΙΑ-ΥΠΑΤΗ
Όρος Οίτη

35€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Στις 18/02/2024 θα επισκεφθούμε την Υπάτη που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του κατάφυτου όρους Οίτη, η ευρύτερη περιοχή της Οίτης, έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός , ένας από τους 10 της χώρας, έχει να επιδείξει τουλάχιστον 1200 είδη φυτών με χαρακτηριστικό τη «Βερονίκη» της Οίτης Η Υπάτη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας ακόμα και από τα πελασγικά χρόνια. Η οχύρωσή της από πάντα ήταν φροντίδα και μέλημα για τους Αινιάνες, για τους Ρωμαίους, για τους Βυζαντινούς, για τους Καταλανούς, και για τους Τούρκους. Γνωστή για τα ιαματικά λουτρά, που φημίζονται για τις θεραπευτικές ιδιότητες δερματικών παθήσεων, ήδη από τον 4ο π. Χ αιώνα. Στο παρελθόν τα Λουτρά Υπάτης είχαν γνωρίσει μεγάλη άνθιση. Το 1900 το χωριό αποκαλούνταν «Παρίσι της Ελλάδας», και υπάρχουν γκραβούρες που δείχνουν ότι το επισκέπτονταν βασίλισσες για να κάνουν τα ιαματικά λουτρά τους.

Πότε;
18 Φεβρουαρίου 2024
Κόστος
35€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ-ΥΠΑΤΗ-ΑΘΗΝΑ

Στις 07:00, αναχωρούμε από Αθήνα με το λεωφορείο μας

Πεζοπορία: Υπάτη-Κάστρο Υπάτης- Μονοπάτι Φαρμακίδων-Καταρράκτες

Πεζοπορία προς το Κάστρο της Υπάτης όπου η ματιά μας, μένει εκστατική μπροστά στα μεσαιωνικά υπολειμμάτα του κάστρου αλλά και στην απέραντη θέα κάτω από το γαλάζιο του ουρανού. Αρχαία τείχη δεσπόζουν σε έναν φυσικό ορεινό εξώστη που αγναντεύει σε όλη την κοιλάδα του Σπερχειού. Το κάστρο της Υπάτης οχυρώθηκε από τον Ιουστινιανό και έζησε θρυλικές πολιορκίες από Σταυροφόρους, Βυζαντινούς και Οθωμανούς. Έχει καταγραφεί και ως κέντρο μαγείας αφού στους πρώτους αιώνες η Υπάτη ήταν η καστροπολιτεία της μαγείας, με τις φαρμακίδες και τις αστρομάντισσες να είναι ξακουστές στα πέρατα του κόσμου.

Εκκίνηση της διαδρομης από τη πλατεία Αινιάνων, ανεβαίνοντας τα πλακόστρωτα του χωριού, θα περάσουμε από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και θα ακολουθήσουμε το παλιό μονοπάτι, όπου περνώντας από την βρύση πιλαλη με το ξωκκλήσι, και το τεράστιο πλάτανο, συνεχίζουμε σε παλιό λιθόκτιστο μονοπάτι για το πέτρινο γεφύρι και καταρράκτη, θα βγούμε σε δασικό δρόμο, θα τον ακολουθήσουμε, και αφού περάσουμε από χώρο αναψυχής στη θέση περιβόλια, θα κατευθυνθούμε σε ρέμα, όπου συνεχίζει μονοπάτι για το εκκλησάκι της Αρσαλής εμείς θα απολαύσουμε τα μικρά καταρρακτάκια, και θα επιστρέψουμε προς το χώρο αναψυχής. Κατόπιν πορεία σε δασικό δρόμο έως το κάστρο της Υπάτης, με την εκπληκτική θέα στη κοιλάδα του Σπερχειού. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς την Υπάτη και ακολουθώντας το μονοπάτι των φαρμακίδων, όπου σύμφωνα με τον θρύλο, οι Φαρμακίδες ήταν πανίσχυρες μάγισσες που με ποικίλα βότανα της περιοχής γιάτρευαν ψυχικές ασθένειες και έλυναν ερωτικά ζητήματα, μάλιστα στην περιοχή λειτούργησε η πρώτη Σχολή των Μαγισσών, θα προσεγγίσουμε το δεύτερο και ψηλότερο καταρράκτη. Επιστροφή στη γέφυρα Ξεριά και περνώντας από τα σοκάκια του οικισμού θα βγούμε στη πλατεία Αινιάνων.

Γεύμα σε κοντινή περιοχή.

Επιστροφή και εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 21:00.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Οδική μεταφορά
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος.
Έμπειρους, Πιστοποιημένους συνοδούς βουνού & Πρώτων Βοηθειών
ΦΠΑ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και γεύματα.
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω.

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι – πεζοπορικά μπαστούνια
Αδιάβροχα ρούχα
Σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας.
Γάντια – σκούφο – γυαλιά ηλίου
Ρούχα ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.
Σνακ/ νερό
Ατομικό φαρμακείο

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Αθήνα στις 07:00

Στοιχεία Πεζοπορίας:
10 χιλιόμετρα, κυκλική, 5 ώρες, Υ.Δ. +/-450μ. – Δυσκολία Α’

 

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!