ΣΟΚΟΤΡΑ “camping & relaxing tour”

3390€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Η Σοκότρα, αναφέρεται ως το πιο εξωγήινο νησί του κόσμου και όχι άδικα. Μιλάμε για ένα νησί του οποίου η φύση είναι τόσο ιδιαίτερη όσο σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Τα περίφημα Δρακόδεντρα αλλά και τα Bottle Trees είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς δεν μπορείς να τα συναντήσεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Οι ντόπιοι, συνεχώς χαμογελαστοί και χαρούμενοι και ζούνε μακριά από τους σύγχρονους ρυθμούς κάτι που κάνει το μέρος αυτό ακόμη πιο ιδιαίτερο. Ένα πλήρες πρόγραμμα φτιαγμένο από τον συνοδό μας και τους συνεργάτες – φίλους ντόπιους, ο οποίος είναι ο 2ος Έλληνας συνοδός που επισκέφτηκε το νησί και είχε την τύχη να μείνει 1 ολόκληρο μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα δούμε όλα τα φανερά και κρυμμένα μυστικά αυτού του ταξιδιωτικού θησαυρού !

Πότε;
15-24 Ιανουαρίου 2024
Κόστος
3390€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

Αναχώρηση από Αθήνα προς Σοκότρα μέσω ενδιάμεσων προορισμών (DUBAI & ABU DHABI)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

Άφιξη στη Σόκοτρα - Φαράγγι Ayhaft - Αμμώδης παραλία Delisha

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτευουσα της Σοκότρα, Hadibo. Κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο της Σοκότρα, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για να εγκλιματιστούμε και να γευματίσουμε. Μετά το γεύμα, θα κατευθυνθούμε προς το Εθνικό Πάρκο Ayhaft Canyon. Στο φαράγγι (κοιλάδα), θα συναντήσουμε μεγάλες πισίνες με γλυκό νερό, όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε. Γύρω μας, θα υπάρχει ποικιλία ενδημικών φυτών, όπως τριαντάφυλλο επιδόρπιο, δέντρα ταμαρίντας, αγγουρόδεντρα και μια μεγάλη ποικιλία πουλιών, όπως σπουργίτι Σοκότρα, ηλιοπούλι Σοκότρα και τόσο τα αστέρια Σοκότρυ όσο και τα σομαλικά. Αφού κολυμπήσουμε, θα οδηγηθούμε στην παραλία Delisha, η οποία αποτελείται από παρθένα λευκή άμμο γεμάτη καβούρια. Θα χαλαρώσουμε κολυμπώντας τόσο στη θάλασσα όσο και σε μια λιμνοθάλασσα με γλυκό νερό. Αν θέλουμε, μπορούμε να σκαρφαλώσουμε σε έναν τεράστιο αμμόλοφο πάνω απο την παραλία. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να θαυμάσουμε και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από τη παραλία Ντελίσα.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Summerland

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Summerland

Σήμερα θα εξερευνήσουμε το δυτικό τμήμα του νησιού. Η πρώτη μας στάση θα είναι η Καλανσίγια, μια μικρή παραδοσιακή ψαροχώρια. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε μια βάρκα και θα κατευθυνθούμε προς το Shuaab. Είναι πολύ πιθανό να δούμε δελφίνια και άλλη θαλάσσια ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της βόλτας με το σκάφος. Μόλις φτάσουμε στο Shuaab, μπορείτε να κολυμπήσετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε αυτό το παρθένο μέρος καθώς και να ρίξετε μια μαγκρόβια περιοχή. Αφού εξερευνήσουμε τα γύρω μαγκρόβια στις περιοχές θα επιστρέψουμε στην Qalansiya εγκαίρως για να εξερευνήσουμε τη λιμνοθάλασσα Detwah, η οποία είναι προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή που φημίζεται για το μαγευτικό της τοπίο. Αυτή η περιοχή έχει μερικές από τις καλύτερες θέες του νησιού, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε ηλιοθεραπεία και να χαλαρώσετε στη ρηχή θάλασσα.

Το δείπνο και η διανυκτέρευση θα γίνει στο οικολογικό κάμπινγκ Omak.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4η ημέρα

Οροπέδιο Dixam - Σημείο θέασης Shebahon - Φαράγγι Wadi Dirhur

Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς το οροπέδιο Dixam (περίπου 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) και το σημείο θέασης Shebahon. Αυτή η περιοχή φιλοξενεί έναν ατελείωτο αριθμό ενδημικών φυτών του Σοκότρι, όπως το δέντρο του αίματος του δράκου και άλλα δέντρα, καθώς και το σημείο θέασης Shebahon προσφέρει μια θαυμάσια θέα προς το φαράγγι Daerhu, όπου θα δούμε μαγευτικά τοπία και ασυνήθιστους αλλά όμορφους βραχώδεις σχηματισμούς. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο Wadi στο φαράγγι για μεσημεριανό γεύμα και έναν χαλαρό περίπατο για να κολυμπήσουμε στις πισίνες γλυκού νερού. Αργά το απόγευμα, θα ετοιμάσουμε το δρόμο μας για μια πολύ ακριβή παραλία του Όμακ στον Ινδικό Ωκεανό.

Το δείπνο και η διανυκτέρευση θα γίνει στο οικολογικό κάμπινγκ Omak.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5η ημέρα

Προστατευόμενη περιοχή Omak - Σπήλαιο Digub - Αμμόλοφοι Hayf και Zahek - Wadi Defarhu

Μετά από ένα γρήγορο μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του Ινδικού Ωκεανού, θα κατευθυνθούμε προς τη σπηλιά Digub, η οποία δεσπόζει σε μια διασπορά παραδοσιακών χωριών κάτω από αυτήν. Το ίδιο το σπήλαιο παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν πολλοί σταλακτίτες, σταλαγμίτες και λίμνες νερού που έχουν διαρρεύσει μέσα από το βράχο με την πάροδο του χρόνου.

Μετά το σπήλαιο, θα οδηγήσουμε στο χωριό Hayf και Zahek για να δούμε τους τεράστιους αμμόλοφους που έχουν σπρωχτεί στην πλαγιά του βουνού από τους εποχιακούς ανέμους της Σόκοτρα.  Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το σπήλαιο Digub, το οποίο δεσπόζει πάνω από μια διασπορά παραδοσιακών χωριών κάτω από αυτό. Το ίδιο το σπήλαιο παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν πολλοί σταλακτίτες, σταλαγμίτες και λίμνες νερού που έχουν διαρρεύσει μέσα από το βράχο με την πάροδο του χρόνου. Στη συνέχεια, θα οδηγήσουμε προς τη βορειοανατολική ακτή του νησιού, μέσω της ενδιαφέρουσας κοιλάδας Ντεφάρου. Παράλληλα, θα δείτε παραδοσιακά χωριά, φυσικές λίμνες νερού στο βάθος του φαραγγιού και το ασυνήθιστο δέντρο Desert Rose που προσκολλάται σε πολλά σημεία στα τοιχώματα του φαραγγιού. Η βλάστηση εδώ είναι καταπράσινη και υπάρχουν πολλά πουλιά. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς το θαλάσσιο προστατευόμενο Ντιχάμρι.

Το δείπνο και η διανυκτέρευση θα γίνει στο οικολογικό κάμπινγκ του Ντιχάμρι.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6η ημέρα

Dihammri M.P.A. - Homhil N.P.A.

Μετά το πρωινό, μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα και κατάδυση στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Dihammri, η οποία φιλοξενεί δεκάδες είδη πολύχρωμης θαλάσσιας ζωής και είναι ένας από τους πλουσιότερους κοραλλιογενείς υφάλους του αρχιπελάγους. Μπορείτε να νοικιάσετε καταδυτικό/αναπνευστικό εξοπλισμό από το καταδυτικό κέντρο Dihammri. Μετά το Dihammri, θα αναχωρήσουμε για τη φυσική προστατευόμενη περιοχή του Homhil, η οποία φιλοξενεί έναν ατελείωτο αριθμό ενδημικών φυτών του Socotri, όπως το Δέντρο του Αίματος του Δράκου, το Δέντρο του Λιβανιού και το Τριαντάφυλλο της Ερήμου κ.λπ. Μόλις φτάσουμε στο Χομχίλ, θα περπατήσουμε κατά μήκος μιας επιλογής μονοπατιών, σε ένα από τα οποία θα μας οδηγήσει σε ένα σημείο θέασης όπου υπάρχει μια φυσική πισίνα και θέα στα χωριά κάτω στην πεδιάδα και στην Αραβική Θάλασσα.

Το δείπνο και η διανυκτέρευση θα γίνουν στο οικολογικό κάμπινγκ του Χόμχιλ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
7η ημέρα

Wadi Shifa - Ras Erisel - Παραλία Arher

Σήμερα θα κατηφορίσουμε από το οροπέδιο Homhil στη βορειοανατολική ακτή του νησιού προς το Wadi Shifa (μέσος -δύο ώρες περπάτημα) όπου θα μας συναντήσουν τα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, μετά από ένα γρήγορο γεύμα, θα οδηγήσουμε στο Ras Erisel που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νησιού, όπου συναντώνται η Αραβική Θάλασσα και ο Ινδικός Ωκεανός και πολλά πλοία έχουν βυθιστεί εκεί.

Μετά από αυτό, θα κατευθυνθούμε προς την παραλία Arher. Εδώ βγαίνει ένα φρέσκο ρυάκι και συναντά το αλμυρό νερό του ωκεανού. Θα έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε, να κολυμπήσουμε ή να σκαρφαλώσουμε σε μερικούς από τους τεράστιους αμμόλοφους, καθώς θα στήνουμε την κατασκήνωση και θα ετοιμάζουμε το δείπνο.

Το δείπνο και η διανυκτέρευση θα γίνει στην παραλία Arher.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8η ημέρα

Σπήλαιο Hoq - Rosh P. A.

Μετά από ένα πρόωρο πρωινό, θα μεταβούμε οδικώς στο χωριό Terbak, όπου βρίσκεται το σπήλαιο Hoq. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε για μιάμιση ώρα μέχρι να φτάσουμε στην είσοδο του σπηλαίου, και στη συνέχεια περίπου 1 ώρα στο πλάι του σπηλαίου. Αφού εξερευνήσουμε το σπήλαιο, θα κατεβούμε με τα πόδια για μιάμιση ώρα. Το Hoq είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στο νησί και έχει βάθος 3,2 χλμ. το σπήλαιο κατέχει πλούτο της ιστορίας του Σοκότρι και κρύβει αρχαιολογικά ευρήματα όπως κομμάτια κεραμικής, ζωγραφιές και ξύλινα τραπέζια με επιγραφή στην αραμαϊκή γλώσσα που χρονολογούνται από το 258 μ.Χ.. Το σπήλαιο προσφέρει μια συγκλονιστική ομορφιά και ποικιλία κρυστάλλινων διακοσμήσεων, όπως σταλαγμίτες, σταλακτίτες και δάπεδα από ασβεστίτη.

Αργά το απόγευμα, θα προχωρήσουμε στο θαλάσσιο προστατευόμενο Rosh για να εξερευνήσουμε ένα από τα καλύτερα μέρη για κολύμπι με αναπνευστήρα/κατάδυση στη Socotra. Το Rosh φιλοξενεί δεκάδες είδη πολύχρωμης θαλάσσιας ζωής και είναι ένας από τους πλουσιότερους κοραλλιογενείς υφάλους του αρχιπελάγους.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Summerland στο Hadibo

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
9η ημέρα

Αναχώρηση από το νησί Socotra

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε πίσω στο αεροδρόμιο για να επισκεφθούμε το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών πριν πετάξουμε πίσω στην πατρίδα μας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10η ημέρα

Άφιξη στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσων προορισμών (Dubai & Abu Dhabi)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

κόστος visas
Τέλη εισόδου στις προστατευόμενες περιοχές: Dihammri, Rosh, Homhil, Omak, λιμνοθάλασσα Detwah, Shuaab & Skand
Τέλη διαμονής: ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, οικολογικά καταφύγια, κάμπινγκ σε προστατευόμενες περιοχές
Εξοπλισμός κατασκήνωσης (όπως σκηνή, μαξιλάρι, στρώμα, σεντόνια, χαλάκι, φώτα ... κ.λπ.)
Εξοπλισμός μαγειρικής και μάγειρας
Μεταφορά με 4x4 ιδιωτικά αυτοκίνητα Toyota Land cruiser (Ένα αυτοκίνητο χωράει 4 άτομα)
Τοπικός ξεναγός αγγλόφωνος
Πλήρη διατροφή: (3 γεύματα την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του επιδόρπιου και των σνακ)
Ορισμένα γεύματα θα περιλαμβάνουν όστρακα όπως αστακός, καλαμάρι και γαρίδες
Μεταλλικό νερό και αναψυκτικά
Τοπικοί οδηγοί σε συγκεκριμένα / απομακρυσμένα μέρη
Εκδρομή με σκάφος στο Shuaab για να παρακολουθήσετε δελφίνια
Αεροπορικά εισιτήρια όπως παραπάνω σε οικονομική θέση
Ομαδικό Φαρμακείο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / ταξιδιωτική ασφάλεια
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Φιλοδωρήματα

Να έχετε μαζί σας

Άνετα ρούχα
Μποτάκια πεζοπορίας ή πεζοπορικά παπούτσια (ιδανικά)
Καλοκαιρινά ρούχα & κάτι ζεστό για το βράδυ
Μαγιό, πετσέτα, παντόφλες
Φακός κεφαλής
Sleeping bag
Ένα σακίδιο 45lt – 60 lt για όλα τα πράγματα ή τύπου duffel bag
Θερμός και κούπα
Γυαλιά ηλίου και αντιηλιακή κρέμα
Διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ

Πτήσεις

ΜΕ EMIRATES ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ATHENS – DUBAI

EK 0210 15/01 ATH – DXB 17:55 – 00:20 +1

EK 0209 24/01 DXB – ATH 11:50 – 15:25

ME BUS OPERATED BY EMIRATES ΑΠΟ / ΠΡΟΣ DUBAI – ABU DHABI

EK 7003 16/01 DXB – ZVJ 03:00 – 05:15

EK 7002 24/01 ZVJ – DXB 06:00 – 08:15

ME AIR ARABIA ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ABU DHABI – SOCOTRA

G9 476 16/01 AUH – SCT 09:00 – 10:20

G9 477 23/01 SCT – AUH 11:50 15:05

Σημειώσεις

Το συγκεκριμένο ταξίδι απευθύνεται σε ταξιδιώτες οι οποίοι γνωρίζουν και δέχονται ότι ο προορισμός είναι ιδιαίτερος και δεν είναι ένα συνηθισμένο ταξίδι σε μια οργανωμένη χώρα. Στη Σοκότρα, υπάρχουν οι πολύ βασικές υποδομές, υπάρχει ιντερνετ με ταχύτητα σύνδεσης που φτάνει το πολύ μέχρι 3g, το ξενοδοχείο που θα διαμείνουμε είναι το καλύτερο του νησιού αλλά διαθέτει τις βασικές παροχές, οι περισσότεροι δρόμοι ακόμη και μέσα στην πρωτεύουσα είναι χωμάτινοι, αρκετοί ντόποιοι κοιμούνται (από επιλογή) έξω από τα σπίτια τους κτλ!

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, το νοσοκομείο του νησιού και γενικότερα το σύστημα υγείας όπως επίσης και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, είναι πολύ καλά οργανωμένα καθώς διαχειρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι άνθρωποι είναι καταπληκτικοί και πάντα χαμογελαστοί με διάθεση να βοηθήσουν σε οτιδήποτε!

Η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα του νησιού…κάτι το ανεπανάληπτο, κατι το εξωπραγματικό!

Ο συνοδός μας είναι ο δεύτερος Έλληνας συνοδός που βρέθηκε στο νησί και είχε την τύχη να μείνει 1 ολόκληρο μήνα, γνωρίζοντας το πολύ καλά και δημιουργώντας αρκετές φιλίες με ντόπιους οι οποίοι και θα μας υποδεχτούν με τεράστια αγάπη και ανυπομονησία για να μας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!