Διάσχιση Βουραικού & λίμνη Τσιβλού

-€/άτομο

To ταξίδι μας ξεκινά σε...

00
ημέρες
00
ώρες
00
λεπτά
Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε!

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Θεματική διήμερη εξόρμηση στους πρόποδες του Χελμού! Θα διασχίσουμε ολόκληρο το φαράγγι του Βουραικού, απ’ όπου περνά ο μοναδικός οδοντωτός σιδηρόδρομος της Ελλάδας! Θα περιηγηθούμε στο μαρτυρικό χωριό των Καλαβρύτων όπου και θα διανυκτερεύσουμε! Την επόμενη ημέρα πεζοπορούμε στην φυσική Λίμνη Τσιβλού, ελβετικής ομορφιάς, που δημιουργήθηκε από κατολίσθηση μόλις 105 χρόνια πριν, όταν «βούλιαξε» το χωριό Τσιβλός και έφραξε τον μυθικό ποταμό Κράθη, που πηγάζει από τα ύδατα της Στυγός με το αθάνατο νερό.

Κόστος
-€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικές πληροφορίες

1η ημέρα
Διακοπτό – Καλάβρυτα (φαράγγι Βουραικού). 6 ώρες

Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στο Διακοπτό ύστερα από 2 ώρες. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέχρι το χωριό των Καλαβρύτων διασχίζοντας ολόκληρο το φαράγγι του Βουραικού! Θα περάσουμε από το χωριό Ζαχλωρού καταμεσής του φαραγγιού. Η διαδρομή μας περνά μέσα από φυλλοβόλα πλατάνια, πλάι στα νερά του ποταμού! Θα διασχίσουμε πολλές γέφυρες, καταρράκτες αλλά και τούνελ! Φτάνουμε στα Καλάβρυτα όπου και διανυκτερεύουμε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα
Λίμνη Τσιβλού. 3 ώρες

Το πρωί θα κάνουμε μια γρήγορη περιήγηση στα αξιοθέατα του χωριού και θα σταματήσουμε στο μνημείο του ολοκαυτώματος, στον μεγάλο σταυρό. Στη συνέχεια αναχωρούμε από τα Καλάβρυτα με το τρενάκι διασχίζοντας πάλι ολόκληρο το φαράγγι και μεταφερόμαστε οδικώς στην Περιστέρα Αχαΐας όπου θα πεζοπορήσουμε σε μονοπάτι και χωματόδρομο μέσα στο δάσος του Χελμού, παράλληλα και διασχίζοντας πολλές φορές τα «αθάνατα» νερά του Κράθη, μέχρι που θα αντικρύσουμε τον παράδεισο της λίμνης Τσιβλού. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες, βόλτες περιμετρικά της λίμνης, πικ νικ, μπάνιο για τους πιο θαρραλέους, και φαγητό στην ταβέρνα της κ. Κατερίνας πάνω στην λίμνη! Ύστερα, αναχώρηση και επιστροφή στην Αθήνα το βραδάκι.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο
Μεταφορά από Αθήνα
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος
Έμπειρος prive συνοδός και οδηγός για τις πεζοπορίες όλες τις ημέρες
ΦΠΑ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και γεύματα
Γεύματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι
Πεζοπορικά μπαστούνια
Σακίδιο 30-40lt για μεταφορά εξοπλισμού
Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά
Ρούχα για 2 ημέρες ανάλογα με την εποχή
Σνακ για όλες τις ημέρες, νερό

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Αθήνα νωρίς το πρωί

Χάρτης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!