ΓΑΛΑΞΙΔΙ
Καθαρά Δευτέρα με Μουσικές
& Αλευρομουτζουρώματα

35€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Το Γαλαξίδι αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς της Ελλάδας, με μια εκλεπτυσμένη ναυτική αύρα που συνδυάζεται με την αίγλη του παρελθόντος. Εδώ θα βρείτε πανέμορφα αρχοντικά, ένα εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο και μια γραφική λιμνοθάλασσα, που αναδεικνύουν την πλούσια ναυτική κληρονομιά της περιοχής.

Αλλά το Γαλαξίδι δεν είναι γνωστό μόνο για την ιστορία του και τα αρχοντικά του. Κάθε Καθαρά Δευτέρα, η πόλη ζωντανεύει με ένα ξεχωριστό γεγονός – το αλευρομουτζούρωμα! Ένα έθιμο που αναβιώνει εδώ και αιώνες, φέρνοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες κοντά, πριν αποχαιρετήσουν την πόλη για τα ταξίδια τους.

Το θέαμα είναι μοναδικό, το φούμο πετάγεται στον αέρα, οι προστατευτικές στολές αναλαμβάνουν το ρόλο του στυλ και οι συμμετέχοντες είναι έτοιμοι για μια «αλευροπολεμική» μάχη! Εντυπωσιακές στιγμές αναμένονται από την πλατεία Μάμα έως την προβλήτα του λιμανιού, ενώ οι θεατές έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν το θέαμα από ασφαλή απόσταση στην απέναντι πλευρά της προβλήτας του λιμανιού.

Μην χάσετε αυτή την εκδήλωση απόλυτης διασκέδασης και ανταγωνισμού στο Γαλαξίδι. Φορέστε την κατάλληλη ενδυμασία και ετοιμαστείτε να βυθιστείτε στην εμπειρία αυτού του μοναδικού αλευρομουτζουρώματος!

 

Πότε;
18 Μαρτίου 2024
Κόστος
35€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ
-ΓΑΛΑΞΙΔΙ
-ΑΘΗΝΑ

Τη Καθαρά Δευτέρα στις 8:00 θα αναχωρήσουμε από Αθήνα με το λεωφορείο μας. Ο προορισμός μας το όμορφο Γαλαξίδι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο φημισμένα καρναβαλικά έθιμα, τα «Αλευρομουτζουρώματα»!

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 11:00 ώρα το πρωί από την πλατεία Μάμα με τη «Ταραμοκατάσταση», μια ζωντανή εμπειρία καλωσορίσματος όπου οι επισκέπτες καλούνται να απολαύσουν το παραδοσιακό έδεσμα της ταραμοσαλάτας.
Στη συνέχεια, στις 13:00 ώρα, ξεκινώντας από την Οικία Λουκά Γκουλντα, γνωστή ως «Γκουλντέικο», κοντά στο Δημοτικό Σχολείο του Γαλαξιδίου, ξεκινά το παραδοσιακό έθιμο του «Αλευρομουτζουρωμένου Γάμου».
Το απόλυτο αποκορύφωμα του τριημέρου είναι η επική μάχη αλεύρων και φούμου, που ξεκινά στις 14:30 από την είσοδο του Γαλαξιδίου-Γέφυρα, γνωστή ως Αλευρομουτζούρωμα!

Ένα πραγματικά υπέροχο και διασκεδαστικό έθιμο! Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση και το χαμόγελό σας για να απολαύσετε τον «πόλεμο». Φυσικά, αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί πάντα να απολαύσει το θέαμα από μια άνετη απόσταση στην απέναντι πλευρά της προβλήτας του λιμανιού.

Αφού τελειώσει ο «πόλεμος», θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε φαγητό και μετά θα ξεκινήσουμε την επιστροφή με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 21:00.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Οδική μεταφορά.
Αρχηγός/Συνοδός εξόρμησης.
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος.
ΦΠΑ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και γεύματα.
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω.

Να έχετε μαζί σας

Στολή απο νάιλον (προαιρετικά)

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Αθήνα στις 08:00

 

· Για τους συμμετέχοντες στον “Αλευρομουτζουροπόλεμο”, συνιστάται να φορούν παλιά ρούχα ή στολή από νάιλον, γνωστή ως στολή μπογιατζή. Υπάρχει και η δυνατότηα αγοράς από εκεί με μικρό κόστος.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!