ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
Πεζοπορίες & Αποκριάτικες Τζαμάλες

295€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Η πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, είναι η πόλη που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Γιατί; Διότι τα Ιωάννινα, μπορούν να σου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές συγκινήσεις συνδυάζοντας πλέον και την πιο εύκολη πρόσβαση μέσω των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων Ολύμπιας και Ιώνιας Οδού.  Μια σύγχρονη πόλη, ένας μικρός παράδεισος για τους λάτρεις της ιστορίας και ένας ακόμη μεγαλύτερος παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης έχοντας σε κοντινή απόσταση, τα Ζαγοροχώρια στα Βόρεια, τα Τζουμέρκα στα Νότια και το Μέτσοβο στα Ανατολικά. Σε αυτό το τριήμερο, θα επισκεφτούμε την πόλη, θα μείνουμε στην καρδιά της και θα γνωρίσουμε όλους τους «κρυμμένους» θησαυρούς της περπατώντας στα σοκάκια και την παλιά πόλη (κάστρο), θα πεζοπορήσουμε στο βουνό Μιτσικέλι το βουνό που δεσπόζει πάνω από την λίμνη των Ιωαννίνων και «προστατεύει» την πόλη, στα πέτρινα Γεφύρια του κεντρικού Ζαγορίου, θαυμάζοντας τα γνωστά χωριά και αξιοθέατα και στην καρδιά των Τζουμέρκων περπατώντας στο πανέμορφο μονοπάτι από το χστο καταρράκτη Κεφαλόβρυσο. Το διαφορετικό και άκρως εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτό το τριήμερο, θα γίνουμε «ένα» με το έθιμο της Τζαμάλας. Το συγκεκριμένο έθιμο,  είναι ο ιδιότυπος συνοικιακός εορτασμός της αποκριάς που αναβιώνει κάθε χρόνο στα Γιάννενα.

Πότε;
16-18 Μαρτίου 2024
Κόστος
295€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ
• Πεζοπορία στο Μιτσικέλι
• Βόλτα στη πόλη

Αναχώρηση από την Αθήνα οδικώς για την πόλη των Ιωαννίνων, πρωτεύουσα της Ηπείρου όπου και θα είναι η βάση μας για τις επόμενες ημέρες. Θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Λιγκιάδες λίγο έξω από την πόλη, στο Όρος Μιτσικέλι 1810μ. με υπέροχη θέα. Η πεζοπορία μας, θα ξεκινήσει από το καταφύγιο του Μιτσικελίου με κατεύθυνση την κορυφή του βουνού.

Το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στην πόλη για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα βγούμε βόλτα με ελεύθερο χρόνο στα σοκάκια και τους δρόμους της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
• Πεζοπορία στο κεντρικό Ζαγόρι
• Μονοδένδρι
• Έθιμο Τζαμάλες

Σήμερα, ξεκινάμε την ημέρα μας με κατεύθυνση το Κεντρικό Ζαγόρι όπου θα απολαύσουμε μια πανέμορφη πεζοπορία η οποία θα ξεκινήσει από το χωριό Κήπους. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, θα περάσουμε από τα 6 πέτρινα γεφύρια (Λαζαρίδη, Μίσιου, Αρκούδα, Κόκκορη, Καλογερικό, Μύλου)  και από τα χωριά Κήπους και Κουκούλι. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο χωριό Μονοδένδρι, ένα από τα πιο γνωστά χωριά του Ζαγορίου, όπου θα επισκεφτούμε την μονή της Αγίας Παρασκευής η οποία είναι χτισμένη πάνω σε βράχο, μόλις 15 λεπτά περπάτημα από την πλατεία του χωριού και θέα προς το φαράγγι του Βίκου που κόβει την ανάσα.  Αναλόγως του χρόνου, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο χωριό για να γευτούμε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις. Επιστρέφοντας στην πόλη και το ξενοδοχείο μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ετοιμαστούμε και να ξεχυθούμε στους δρόμους της πόλης ώστε να γίνουμε «ένα» με το έθιμο της Τζαμάλας. Το έθιμο αυτό  αναβιώνει κάθε χρόνο, στην πλατεία κάθε συνοικίας όπου μέσα σε έναν κύκλο από άμμο, τοποθετούνται κούτσουρα και μικροί κορμοί δέντρων, ανάβεται φωτιά που καίει μέχρι το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Φυσικά, μικροί και μεγάλοι βρίσκονται στους δρόμους, ντυμένοι με τις αποκριάτικες στολές τους, χορεύουν με τους ήχους παραδοσιακής μουσικής – και όχι μόνο και γλεντάνε μέχρι το πρωί.

Γενικότερα, σε αυτό το τριήμερο, πέρα από την φύση που θα απολαύσουμε, θα γίνουμε μέρος όλων των δράσεων που έχει διοργανώσει ο Δήμος ιωαννιτών για τις απόκριες με σκοπό να ζήσουμε τα Γιάννενα αλλιώς.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ-ΑΘΗΝΑ
• Κατ. Πραμάντων
• Πεζοπορία και κατ. Κεφαλόβρυσο

Σήμερα, κ. Δευτέρα, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας με τα πράγματα μας και αυτή τη φορά, κατευθυνόμαστε προς τα Τζουμέρκα και την έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, Πράμαντα. Εκεί, θα πεζοπορήσουμε στη σκιά της επιβλητικής κορυφής Στρογγούλα 2112 μέτρα – σημείο αναφοράς όλης της περιοχής. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουμε από το Ορειβατικό Καταφύγιο των Πραμάντων, θα πάμε στον επιβλητικό Καταρράκτη Κεφαλόβρυσο ύψους 350μ και μεγαλύτερο σε μήκος καταρράκτη της Ελλάδος, από το ορειβατικό καταφύγιο των Μελισσουργών, την σπηλιά του Κατσαντώνη, την μονή Αγίας Παρασκευής και θα καταλήξουμε και πάλι στο καταφύγιο Πραμάντων.  Καθόλη τη διάρκεια της πεζοπορίας θα κινούμαστε ανάμεσα σε μαγική φύση με έλατα και θέα σε όλα τα πανύψηλα βουνά που βρίσκονται τριγύρω. Στη συνέχεια και ανάλογα το διαθέσιμο χρόνο, θα έχουμε χρόνο στο χωριό για φαγητό και βόλτα στα παραδοσιακά καλντερίμια.

Αναχώρηση για την Αθήνα με τις απαραίτητες στάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Συνοδός Βουνού της εταιρείας μας, με καταγωγή από τα Ιωάννινα.
Έμπειροι, Πιστοποιημένοι συνοδοί βουνού & Πρώτων Βοηθειών της εταιρείας μας.
Διαμονή σε 5 αστέρων ξενοδοχείο της πόλης των Ιωαννίνων, πάνω στη λίμνη. Δείτε εδώ The Lake Hotel.
Όλες οι οδικές μεταφορές από την Αθήνα.
Οργάνωση και υποστήριξη του γραφείου μας.
Ομαδικό Φαρμακείο
Ασφάλεια αστικής και γενικής ευθύνης.
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα.
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω.

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι – πεζοπορικά μπαστούνια
Αδιάβροχα ρούχα
Σακίδιο πεζοπορίας
Ρούχα για 3 ημέρες ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.
Αποκριάτικη στολή (προαιρετικά).
Φακο κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες.
Σνακ/τρόφιμα για τις 3 ημέρες, νερό.
Ατομικό φαρμακείο

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Αθήνα στις 07:00

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:
1η ημέρα,
4,5 ώρες, Υ.Δ +- 500μ.,  8 χιλιόμετρα – Δυσκολία Α+

2η ημέρα,
5 ώρες, Υ.Δ +-550μ. , 9 χιλιόμετρα – Δυσκολία Α +

3η ημέρα,
4,5 ώρες Υ.Δ. +-600μ, 9 χιλιόμετρα – Δυσκολία Α +

 

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!