ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Πεζοπορία & Πολιτισμός

1980€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

ΙΟΡΔΑΝΙΑ! Μία χώρα μυστηριακή, με πλούσια ιστορία, επιβλητικά αξιοθέατα και ξεχωριστές εμπειρίες που για κάποιους αποτελούν όνειρο ζωής! Στο πρόγραμμά μας θα ζήσετε τις πιο περιζήτητες δραστηριότητες που «ντύνουν» τα πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος! Η Πέτρα, η Νεκρά θάλασσα, η έρημος του Λόρενς, η Ερυθρά θάλασσα, είναι κάποια από τα κύρια σημεία του ταξιδιού σας!

Πότε;
1-7 Μαΐου 2024
Κόστος
1980€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ-ΑΜΜΑΝ

Απευθείας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Πέτρα. Περίπου 3 ώρες μακριά από το αεροδρόμιο του Αμμάν βρίσκεται το ξενοδοχείο που θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαστούμε για τις επόμενες ημέρες.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Πέτρα
Γεύμα: Δεν παρέχεται

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

PETRA BACKTRAIL
• 16 km
• 8-10 ΩΡΕΣ συμπεριλαμβανομένων
των αξιοθέατων

Η σημερινή πεζοπορία σας φέρνει στην Πέτρα μέσω ενός θεαματικού αλλά ελάχιστα γνωστού μονοπατιού των Βεδουίνων μέσα στα βουνά. Θα ξεκινήσετε με περπάτημα δύο ωρών σε ανοιχτές αγροτικές εκτάσεις, πριν ακολουθήσετε το μονοπάτι πάνω σε αιολικά διαβρωμένο ψαμμίτη. Τεράστια θέα αρχίζει να ανοίγεται σε όλη την κοιλάδα Great Rift Valley στα δυτικά. Μετά από άλλη μια ώρα το μονοπάτι κατεβαίνει προς την Πέτρα και ανοίγεται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης: την τεράστια λαξευμένη στον βράχο πρόσοψη του ad Deir, του μοναστηριού. Μπορείτε να ξεκουραστείτε και να πιείτε τσάι εδώ και να εξερευνήσετε τα ερείπια, πριν ακολουθήσετε τα πέτρινα σκαλοπάτια μιας πομπής των Ναβαταίων που κατέβηκε στην καρδιά της Πέτρας. Απολαύστε το γεύμα σας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια περάστε το απόγευμα εξερευνώντας τους τάφους, τους ναούς και τις εκκλησίες της Πέτρας. Η διαδρομή σας φέρνει δίπλα από το ρωμαϊκό θέατρο και, προς το τέλος του απογεύματος, στο πιο διάσημο μνημείο της Πέτρας, το Θησαυροφυλάκιο. Από εδώ θα βγείτε από την Πέτρα με τα πόδια κατά μήκος του κεντρικού σιτς και θα επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας στο Γουάντι Μούσα.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Πέτρα.
Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό γεύμα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

PETRA & WADI RUM

Σήμερα θα επισκεφθείτε ξανά την Πέτρα. Το απόγευμα θα αφήσετε πίσω σας την Πέτρα και θα κατευθυνθείτε προς το Wadi Rum. Κάθε οδηγός για το Wadi Rum επαναλαμβάνει την περιγραφή που έγραψε ο T.E. Lawrence of Arabia πριν από σχεδόν έναν αιώνα, και για καλό λόγο. “Οι αραβικοί στρατοί θα είχαν χαθεί στο μήκος και το πλάτος του”, έγραψε, “και μέσα στα τείχη του θα μπορούσε να στρογγυλοκαθίσει σε σχηματισμό μια μοίρα αεροπλάνων. Το μικρό μας τροχόσπιτο απέκτησε αυτοπεποίθηση και έπεσε σε νεκρική ησυχία, φοβούμενο και ντρεπόμενο να επιδεικνύει τη μικρότητά του μπροστά σε τόσο εκπληκτικούς λόφους. Τα τοπία, στο παιδικό όνειρο, ήταν τόσο απέραντα και σιωπηλά”. Οι βεδουίνοι οδηγοί από τη φυλή Howeitat (την ίδια φυλή που καθοδηγούσε τον Λόρενς) θα σας συναντήσουν στο χωριό Rum και θα σας οδηγήσουν με τζιπ σε αυτή την εντυπωσιακή έρημο. Θα περάσετε το απόγευμα εξερευνώντας τα βουνά και τους αμμόλοφους του Wadi Rum, σταματώντας για να απολαύσετε τη θέα και να δείτε τις επιγραφές που έχουν σμιλευτεί στο βράχο κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών. Αργά το απόγευμα θα φτάσετε στον καταυλισμό σας στην καρδιά της προστατευόμενης περιοχής, όπου θα έχετε χρόνο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα πριν απολαύσετε μια βεδουίνικη γιορτή με κρέας και λαχανικά μαγειρεμένα στο ζερμπ, έναν φούρνο από άμμο και πέτρα που θερμαίνεται με φωτιά. Αν δεν έχετε ακόμα κουραστεί από τις περιπέτειες της ημέρας, μπορείτε να μείνετε ξύπνιοι γύρω από τη φωτιά, μιλώντας και γελάγοντας με τους Βεδουίνους οικοδεσπότες σας και παρατηρώντας τον νυχτερινό ουρανό.

Η διαμονή σας είναι σε ένα απλό αλλά άνετο κάμπινγκ Βεδουίνων, με μια παραδοσιακή σκηνή από τρίχες κατσίκας που χωρίζεται σε δύο “δωμάτια”. Υπάρχουν κατάλληλες τουαλέτες και ντους στο χώρο (προσέξτε το νερό), καθώς και σκιερά καθιστικά για χαλάρωση και φαγητό.

Διανυκτέρευση σε καταυλισμό βεδουίνων στο Wadi Rum
Γεύματα: Wadi Rum

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Dana

Γεύματα: Πρωινό, Δείπνο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4η ημέρα

UM ADAAMI & AQABA
• 6 km
• 4-5 ώρες

 

Στα 1830 μέτρα, το Um Adaami είναι το ψηλότερο βουνό της Ιορδανίας και αποτελεί μια υπέροχη ημερήσια περιπέτεια. Βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία και προσφέρει τεράστια θέα στην έρημο και στις δύο πλευρές της γραμμής. Η μέρα ξεκινάει οδηγώντας νότια στο ευρύ και μοναχικό Wadi Saabit. Το μόνο δύσκολο μέρος της πεζοπορίας έρχεται νωρίς, όταν ανεβαίνετε μέσα από μια αμμώδη κοιλάδα. Στη συνέχεια, ένα καλό μονοπάτι σας οδηγεί σταθερά μέχρι την κορυφή, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη θέα. Κατεβαίνετε το Um Adaami από την ίδια διαδρομή, συναντώντας τα τζιπ σας και οδηγώντας μια μικρή διαδρομή για να απολαύσετε το γεύμα σας στη σκιά. Με το απογευματινό φως μπορείτε να περπατήσετε σε μια όμορφη, ήσυχη έκταση της ερήμου – μια περιοχή όπου μπορείτε να συναντήσετε Βεδουίνους οι οποίοι εξακολουθούν να εκτρέφουν κατσίκες και καμήλες στην έρημο και να ζουν ακόμα σε σκηνές με μαύρες τρίχες κατσίκας, όπως έκαναν πάντα.

Μετά από αυτό ο Βεδουίνος οδηγός σας θα σας αφήσει όπου θα συναντήσετε ξανά τον οδηγό και θα κατευθυνθείτε προς την Άκαμπα.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Άκαμπα.
Γεύματα: Μεσημεριανό γεύμα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
5η ημέρα

ΑΚΑΜΠΑ & ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Σήμερα θα επιβιβαστείτε στο γυάλινο σκάφος για 2 ώρες και η εκδρομή αυτή περιλαμβάνει 1 ώρα κολύμβηση με αναπνευστήρα & 1 ώρα παρατήρηση κοραλλιών.

Το βράδυ θα κατευθυνθείτε προς τη Νεκρά Θάλασσα όπου θα διανυκτερεύσετε.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Νεκρά Θάλασσα.
Γεύματα: Μεσημεριανό γεύμα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6η ημέρα

ΒΗΘΑΝΙΑ, ΝΕΜΠΟ & ΜΑΝΤΑΜΠΑ

Μετά το πρωινό, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στο ζεστό, έντονα αλατούχο νερό της Νεκράς Θάλασσας. Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία! Η Νεκρά Θάλασσα είναι το χαμηλότερο σημείο στην επιφάνεια της γης (περίπου 400 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας) και περιέχει λάσπη πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, η οποία έχει αναγνωριστεί από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Αυτή η λάσπη κοστίζει μια περιουσία στην Ευρώπη, αλλά στην Ιορδανία μπορείτε να τη βγάλετε από το βυθό της θάλασσας και να καλυφθείτε με αυτήν! Τα γαλάζια νερά, οι λευκές ακτές που καλύπτονται από αλάτι και τα κόκκινα βουνά της ερήμου καθιστούν επίσης αυτό το μέρος εξαιρετικά όμορφο. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τη Βηθανία. Τα ευαγγέλια υποδηλώνουν ότι ο Ιωάννης βάφτισε τον Ιησού κάπου ανατολικά του Ιορδάνη, αλλά μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 1990 οι αρχαιολόγοι βρήκαν τα ερείπια ενός πρώιμου χριστιανικού προσκυνήματος που περιλάμβανε εκκλησίες και βαπτιστικές πισίνες στις όχθες του ποταμού. Ακόμη και αν δεν θέλετε να πηδήξετε στο νερό, αυτό είναι ένα συναρπαστικό μέρος που πρέπει να δείτε. Η επίσκεψη διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Αργότερα, θα κατευθυνθείτε προς το όρος Νέμπο, μια κορυφή λόφου με εκπληκτική θέα προς τη Νεκρά Θάλασσα και πέρα από τον Ιορδάνη ποταμό προς την Παλαιστίνη. Σε μια καθαρή μέρα μπορείτε να δείτε την Ιεριχώ και ακόμη και την Ιερουσαλήμ από εδώ. Εδώ και αιώνες οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι αυτό είναι το μέρος όπου πέθανε ο Μωυσής, σε απόσταση αναπνοής από τη Γη της Επαγγελίας, αφού οδήγησε το λαό του από τη σκλαβιά της Αιγύπτου. Κατά την πρώιμη χριστιανική περίοδο το Όρος Νέμπο έγινε τόπος προσκυνήματος και εκείνη την εποχή οι τεχνίτες έφτιαξαν τα όμορφα ψηφιδωτά δάπεδα που έχουν ανασκαφεί εδώ τα τελευταία 80 χρόνια.

Στη συνέχεια στη Μάνταμπα για να κάνετε μια περιήγηση εκεί. Η Μάνταμπα είναι διάσημη για τον ψηφιδωτό χάρτη των Αγίων Τόπων που βρέθηκε στο δάπεδο μιας ερειπωμένης βυζαντινής εκκλησίας. Ο χάρτης, που κατασκευάστηκε γύρω στο 560 π.Χ., απεικονίζει ολόκληρη την περιοχή με εκπληκτικά ακριβείς λεπτομέρειες, από τα ψάρια στον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τους δρόμους της Ιερουσαλήμ, και προσφέρει μια ζωντανή εικόνα του κόσμου των πρώτων χριστιανών προσκυνητών που περιηγήθηκαν στην ύστερη ρωμαϊκή Παλαιστίνη.

Όταν ολοκληρώσετε τη σημερινή σας ξενάγηση, θα κατευθυνθείτε στο Αμμάν για να διανυκτερεύσετε.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Αμμάν.
Γεύματα: Αμμανίου: Πρωινό

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
7η ημέρα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Μετά το πρωινό μας, κάνουμε check out και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση επιστροφής με άφιξη στην Αθήνα νωρίς το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Μεταφορές σύμφωνα με το παραπάνω δρομολόγιο με κλιματιζόμενο λεωφορείο
Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων
Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 αστέρων
Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων
Μία διανυκτέρευση σε σκηνές Βεδουϊνων
Έξι πρωινά, τρία μεσημεριανά και 1 βραδινό γεύμα
Αεροπορικά εισιτήρια με αποσκευή 23 κιλά και χειραποσκευή
Αρχηγός ταξιδιού & τοπική πιστοποιημένη οδηγοί – ξεναγοί σε όλο το πρόγραμμα & τοπικός Βεδουίνος οδηγός στην έρημο Wadi Rum
Η είσοδος δύο ημερών στην Πέτρα, η είσοδος στη Wadi Rum, η είσοδος στη Bethany, η είσοδος στο βουνό Νέμπο, η είσοδος στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου
Ομαδικό Φαρμακείο
Ταξιδιωτική ασφάλεια και Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και γεύματα που δεν αναγράφονται
Φιλοδωρήματα – τυχόν άλλες είσοδοι – οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω
Η βίζα Ιορδανίας

Να έχετε μαζί σας

Αθλητικό παπούτσι – πεζοπορικό μποτάκι
Ρούχα κατάλληλα για την εποχή και τις πεζοπορίες
Σακίδιο 30lt για τις πεζοπορίες μας & μια βαλίτσα μεγαλύτερη για όλα τα πράγματα
Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά, μαγιό, πεζοπορικά μπατόν
Διαβατήριο

Πτήσεις

ΠΤΗΣΕΙΣ (με Royal Jordanian απευθείας)
01/05 | 13:35 – 15:50 Αθήνα – Αμμάν
07/05 | 10:20 – 12:50 Αμμάν – Αθήνα

Σημειώσεις

Απαραίτητο διαβατήριο

· Η επιβάρυνση μονόκλινου είναι 230 ευρώ. Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε δίκλινα δωμάτια.

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!