ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024 – Δάσος Φολόης – Επικούρειος Απόλλωνας

195€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Η ετήσια εξόρμησή μας για την ΚΟΠΗ της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ είναι γεγονός και φέτος! Επιλέχθηκαν σοφά 2 πανέμορφες πεζοπορικές διαδρομές κατάλληλες για όλους, με ιστορικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον! Το Δάσος Φολόης με τις τεράστιες οξυές, που αποτελούσε το σπίτι των Κενταύρων κατά την μυθολογία, και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, ένα πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα, με τις μοναδικές για την εποχή του ιδιότητες, θα είναι τα δύο αξιοθέατα που θα περπατήσουμε! Φυσικά το βράδυ θα γίνει το καθιερωμένο μας γλέντι σε εστιατόριο κοντά στο ξενοδοχείο μας, όπου θα κόψουμε την Βασιλόπιτα, θα δώσουμε μεγάλα δώρα στους νικητές αλλά και πολλά δώρα σε όλους! Θα απονεμηθούν επίσης μετάλλια στους συμμετέχοντες των αλπικών εξορμήσεων του Νοεμβρίου, και θα παρουσιάσουμε τις αποστολές του 2024 στα βουνά του κόσμου! Θα παρουσιάσουμε επίσης φωτογραφίες από τις εξορμήσεις του 2023, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι! Ένα βράδυ με πολύ φαγητό, ποτό, χορό, και μονοπάτια στις ομορφιές όλου του κόσμου! ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Πότε;
20-21 Ιανουαρίου 2024
Κόστος
195€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα - Δρυόδασος Φολοης - το μονοπάτι της γραβάτας – Κοπή πίτας – Ζαχάρω

Αναχώρηση από Αθήνα και πεζοπορία στο Μυθικό Δρυόδασος της Φολόης από το εκκλησάκι του Αγ Γεωργίου, προς το χωριό Κουμάνι όπου ένα κομμάτι της διαδρομής αποτελεί το διάσημο μονοπάτι της γραβάτας. Το πρωτότυπο όνομά του το οφείλει στο ότι σηματοδοτήθηκε όχι με τα συνηθισμένα σημάδια αλλά με περίπου 300 γραβάτες που δέθηκαν σε δέντρα. Μετά από αυτό μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Κατά τις 18:00 μεταφερόμαστε στο κοντινό εστιατόριο για την καθιερωμένη εκδήλωση ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ, απονομής μεταλλίων, διαμοιρασμού δώρων, παρουσίασης ταξιδιών 2024 και φωτογραφικό υλικό από το 2023! Όλα αυτά με άφθονο φαγητό και ποτό, που περιλαμβάνεται στην τιμή! Θα ακολουθήσει γλέντι για όσους θέλουν!

9 χιλιόμετρα, κυκλική, 4 ώρες. Υ.Δ.+/- 170μ – Δυσκολία Α’

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

Ζαχάρω – Επικούρειος Απόλλωνας – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, και θα έχουμε χρόνο για να θαυμάσουμε τον αρχαιοελληνικό ναό – αντίγραφο του Παρθενώνα (είσοδος περιλαμβάνεται). Από εκεί θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι της θεραπείας ένα φαρδύ λιθόκτιστο μονοπάτι ήπια κατηφορικό, πού θα μας βγάλει στην πλατεία του γραφικού χωριού Σκληρού, με τα όμορφα λιθόστρωτα σοκάκια, που υπάρχει άγαλμα του Νικολάου Μποζινάκη, οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821. Θα περάσουμε από την Κάτω Βρύση του χωριού και θα συνεχίσουμε σε δασικό δρόμο, στο σημείο που ενώνεται με ρεματιά θα ακολουθήσουμε μονοπάτι το οποίο θα μας βγάλει στα χωράφια με τις καρυδιές στη παλιά πηγή Λογγοβίτσα. Έχοντας ανάβαση θα βγούμε στην περιοχή Ποντίκα, στο μικρό οροπέδιο ανάμεσα σε αιωνόβιες δρύες όπου διακρίνονται αμέτρητες ξερολιθιές, αλώνια και ερειπωμένα Καλύβια που μαρτυρούν το μόχθο των παλαιότερων κατοίκων και την προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν κάθε σπιθαμή του εδάφους για καλλιέργεια. Από τη θέση Γούβες, θα κατηφορίσουμε μέσα σε πυκνό καστανόδασος που είναι από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα δάση Καστανιάς της Πελοποννήσου, πολλές από αυτές προκαλούν δέος με τους τεράστιους κορμούς τους. Θα περάσουμε από την παλιά όμορφη Πηγή Λυκογιάννη όπου τα νερά της τροφοδοτούν το δίκτυο ύδρευσης της Αμπελιώνας και εν συνεχεία θα φτάσουμε στη πλατεία της Αμπελιώνας. Χρόνος για φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα με τις καλύτερες ευχές για ένα υπέροχο έτος!

9 χιλιόμετρα, διάσχιση, 4-5 ώρες, Υ.Δ.+230μ/- 450μ – Δυσκολία Α’

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Οδικές μεταφορές από Αθήνα
Έμπειρους, Πιστοποιημένους συνοδούς βουνού & Πρώτων Βοηθειών
Διανυκτέρευση στο εξαιρετικό Alkyonis hotel με πρωινό
Πλήρες δείπνο με απεριόριστο κρασί - αναψυκτικά
Βασιλόπιτα με 4 ΔΩΡΑ στους τυχερούς
Δώρα για όλους, T-shirts, βραχιολάκια
Μπάρες δημητριακών ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ για τις διαδρομές
Απονομές μεταλλίων των συμμετεχόντων στις αλπικές διαδρομές
Είσοδος στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Αθλητικό παπούτσι – πεζοπορικό μποτάκι
Σακίδιο ημέρας
Αδιάβροχα & ζεστά ρούχα (σύμφωνα με τον καιρό)

Σημειώσεις

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ

1ο φλουρί: 100 ευρώ έκπτωση σε ταξίδι εξωτερικού HELLAS NATURE!

2ο φλουρί: Ορειβατικό σακίδιο 40lt από το TERRA MARE!

3ο φλουρί: Διπλά ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής από την SEAJETS!

4ο φλουρί: Δύο διανυκτερεύσεις στο Buka Sandy Beach από MANESSIS TRAVEL!

Μετάλλια συμμετοχής σε όσους ακολούθησαν έστω και 1 αλπική εξόρμηση!

Τεχνικά μπλουζάκια και λαστιχένια βραχιολάκια HELLAS NATURE σε όλους!

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!