Κυλλήνη (Ζήρεια) – Χαράδρα Φλαμπουρίτσας!

35€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Στις 14/01 θα επισκεφθουμε τη  Κυλλήνη ή Ζήρεια, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, όπου το όνομά της προέρχεται από σλαβική ρίζα που σημαίνει «βελανίδι».Σύμφωνα με την μυθολογία στη Ζήρεια, γεννήθηκε ο Ερμής. Η κυκλική διαδρομή που θα πραγματοποιήσουμε στη Φλαμπουρίτσα, είναι μια από τις ωραιότερες διαδρομές της Ορεινής Κορινθίας η Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, χωρίζει το βουνό σε δύο διακριτούς όγκους, τη λεγόμενη Μεγάλη Ζήρια (όπου και η υψηλότερη κορυφή 2.374 μ.) και τη Μικρή Ζήρια (2.117 μ). Διασχίζεται από τον Σύθα ποταμό που εκβάλλει στη θάλασσα του Ξυλοκάστρου, και εμφανίζει έντονη βιοποικιλότητα, χαρακτηρίζεται από δάση κεφαλληνιακής ελάτης και μαύρης Πεύκης, επίσης υπάρχουν ρυάκια και νερά που αναβλύζουν κάτω από αιωνόβια δέντρα και χάνονται σε υπόγειες απορροές. Στις υπώρειες της Κυλλήνης βρίσκονται και δύο λίμνες, η τεχνητή λίμνη Δόξα και η λίμνη Στυμφαλία η οποία αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο. Στο οροπέδιο Ζήρειας απαντώνται εποχικές λίμνες, με γνωστότερη τη Λίμνη Δάσιου, σε υψόμετρο 1.500 μ.

Πότε;
14 Ιανουαρίου 2024
Κόστος
35€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – Άνω Τρίκαλα Κορινθίας (Βαρνεβό) – Αθήνα

Αναχωρούμε από Αθήνα με το λεωφορείο μας στις 07:00.

Εκκίνηση της διαδρομής μας, η θέση Βαρνεβό (σε υψόμετρο 1.380 μ.) με το χαρακτηριστικό ξύλινο κιόσκι και το πυροφυλάκειο.Ανηφορίζουμε τη δασωμένη ράχη σε αραιό δάσος ελάτων ώσπου θα βγούμε στο άδενδρο τμήμα της και την κορυφή Γυμνό (1616μ.), έχοντας εξαιρετική θέα προς τις πλαγιές και τα γκρέμια της Φλαμπουρίτσας, κατόπιν θα κατηφορίσουμε προς τα βουνοκυπάρισσα, Θα συνεχίσουμε σε ράχη με μαυρόπευκα ώσπου θα βγούμε στη θέση λαιμός, στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας. Από εκεί θα κατηφορίσουμε προς τη χαράδρα της φλαμπουρίτσαςμε τη πλούσια βλάστηση, και τα πανύψηλα δέντρα να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της.Θα κινηθούμε παράλληλα με το ποταμό Σύθα, θα ακολουθήσουμε για λίγο δασικό δρόμο και στη συνέχεια μονοπάτι, ανηφορίζοντας προς τη θέση Βαρνεβό.

Γεύμα σε κοντινή περιοχή.

Επιστροφή και εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 21:00.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Όλες οι μεταφορές από Αθήνα με λεωφορείο
Έμπειρους, Πιστοποιημένους συνοδούς βουνού & Πρώτων Βοηθειών
Όλη η ογράνωση και υποστήριξη κατά την προετοιμασία
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και γεύματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι (ιδανικά)
Αδιάβροχα ρούχα (ιδανικά)
Σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας
Ρούχα κατάλληλα για την εποχή
Καπέλο, γυαλιά, μπατόν πεζοπορίας, γάντια, σκούφο (ιδανικά)
Σνακ και νερό
Ατομικό φαρμακείο (ιδανικά)

Σημειώσεις

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

10 χιλιόμετρα, κυκλική διαδρομή, 5 ώρες, Υ.Δ. +/-520μ.

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!