Μυθική Δρακόλιμνη Τύμφης!

-€/άτομο

To ταξίδι μας ξεκινά σε...

00
ημέρες
00
ώρες
00
λεπτά
Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε!

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Ανάβαση στην δρακόλιμνη της Τύμφης, ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της χώρας μας, ιδιαίτερα ευαίσθητο κι ανεπανάληπτα όμορφο! Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 δρακόλιμνες, στον Γράμμο, στον Σμόλικα, στον Λάκμο, στο Μαυροβούνι και στην Τύμφη. Πρόκειται για αλπικές λίμνες που βρίσκονται άνω των 2000 μέτρων κι έχουν νερό όλο τον χρόνο. Σε αυτές ζουν και οι αλπικοί τρίτωνες, μικρές σαύρες που ευδοκιμούν μόνο σε τέτοια υψόμετρα. Οι δρακόλιμνες οφείλουν το όνομά τους σε μια μυθοπλασία που λέει ότι δημιουργήθηκαν από την μάχη δράκων! Την δρακόλιμνη της Τύμφης μπορείτε να την προσεγγίσετε μόνο πεζοπορώντας αρκετές ώρες αλλά η θέα της θα σας αποζημιώσει!

Κόστος
-€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Μέτριο

Αναλυτικές πληροφορίες

1η ημέρα
Μικρό Πάπιγκο – Καταφύγιο Αστράκας. 3 ώρες

Αθήνα – Μικρό Πάπιγκο οδικώς. Από εκεί ξεκινάμε την ανάβασή μας με τον εξοπλισμό μας στα σακίδιά μας, μέσα από δάσος αρχικά, και ύστερα στην πετρώδη πλαγιά με θέα τα επιβλητικά βράχια της Αστράκας! Άφιξη στο καταφύγιο, σε ένα εκπληκτικό τοπίο και τακτοποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα
Καταφύγιο – Δρακόλιμνη – Μικρό Πάπιγκο. 5 ώρες

Μετά το πρωινό μας θα μαζέψουμε τα πράγματά μας και θα αναχωρήσουμε για τον στόχο μας! Μέσα από μια όμορφη αλπική διαδρομή θα φτάσουμε ξαφνικά μπροστά στην διάσημη δρακόλιμνη! Θα την περπατήσουμε περιμετρικά για να την θαυμάσουμε από διαφορετικές οπτικές γωνίες, αλλά και να γνωρίσουμε τις κορυφές της Τύμφης! Αφού ξεκουραστούμε και απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο θα ξεκινήσουμε την κατάβασή μας μέχρι το μικρό Πάπιγκο, περνώντας από το καταφύγιο για να πάρουμε πράγματα που τυχόν έχουμε αφήσει. Από εκεί αναχώρηση για την Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Μία διανυκτέρευση στο καταφύγιο
Μεταφορά από Αθήνα
Μεταφορά από Αθήνα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης – ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα
Γεύματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Sleeping bag
Πεζοπορικό μποτάκι
Πεζοπορικό μποτάκι
Σακίδιο 30-40lt για μεταφορά εξοπλισμού
Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά
Ρούχα για 2 ημέρες ανάλογα με την εποχή
Σνακ για όλες τις ημέρες, νερό

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Αθήνα, πρωί.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ

1η ημέρα. 3 ώρες. ανάβαση Β’ δυσκολίας

2η ημέρα. 5 ώρες. Α’ δυσκολίας

Χάρτης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!