Πάρνωνας & Τσακωνοχώρια

-€/άτομο

To ταξίδι μας ξεκινά σε...

00
ημέρες
00
ώρες
00
λεπτά
Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε!

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Η εκδρομή μας έχει διπλό ενδιαφέρον με τις πανέμορφες πεζοπορίες στις κατάφυτες πλαγιές του βουνού και την ψηλότερη κορυφή του, αλλά και με τα γραφικά τσακωνοχώρια που θα μείνουμε και θα επισκεφθούμε. Η τσακωνική διάλεκτος που ομιλείται ακόμα στην ευρύτερη περιοχή, είναι η μοναδική απόγονος της αρχαίας Δωρικής διαλέκτου!

Κόστος
-€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικές πληροφορίες

1η ημέρα
Άστρος – Καστάνιτσα – Πραστός. 3 ώρες

Αναχωρούμε από την Αθήνα με προορισμό την Καστάνιτσα Αρκαδίας, στην περιοχή της νότιας Κυνουρίας, στην βόρεια πλευρά του Πάρνωνα. Ενδιάμεσα θα σταματήσουμε στο Άστρος για να περιπλανηθούμε στη μεσαιωνική ακρόπολη του χωριού! Αφού αφήσουμε πράγματα στον ξενώνα μας, θα αναχωρήσουμε για την πρώτη πεζοπορία. Η διαδρομή είναι από Καστάνιτσα μέχρι το παλιό κεφαλοχώρι Πραστός, διασχίζοντας το φαράγγι Μάζας, περνώντας μέσα από πεύκα, έλατα και καστανιές. Διάρκεια 2,5 ώρες περίπου. Επιστροφή στην Καστάνιτσα για δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού με παραδοσιακές συνταγές από κάστανα (!) και διανυκτέρευση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα
Πάρνωνας. 6 ώρες

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για την κορυφή του Πάρνωνα στα 1930 μέτρα. Μια πολύ ομαλή ανάβαση μέσα στα έλατα μέχρι το τελευταίο οροπέδιο. Από εκεί ξεκινά η τελική απότομη ανάβαση. Όσοι δεν θέλουν, μπορούν να περιμένουν στο οροπέδιο απολαμβάνοντας το γεύμα τους στην απόλυτη ηρεμία της φύσης. Η απότομη ανάβαση θα έχει διάρκεια μισή ώρα μέχρι την κορυφή. Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 6 ώρες και τερματίζει στο μοναστήρι της Μαλεβής! Ύστερα, αναχώρηση και επιστροφή στην Αθήνα το βραδάκι.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο
Μεταφορά από Αθήνα
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος
Έμπειρος prive συνοδός και οδηγός για τις πεζοπορίες όλες τις ημέρες
ΦΠΑ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα
Γεύματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι
Πεζοπορικά μπαστούνια
Σακίδιο 30-40lt για μεταφορά εξοπλισμού
Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά
Ρούχα για 2 ημέρες ανάλογα με την εποχή
Σνακ για όλες τις ημέρες, νερό

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Αθήνα νωρίς το πρωί

Χάρτης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!