Τζουμέρκα & Κατσανοχώρια
Τα Διαμάντια της Νότιας Πίνδου

-€/άτομο

To ταξίδι μας ξεκινά σε...

00
ημέρες
00
ώρες
00
λεπτά
Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε!

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Κόστος
-€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Μέτριο

Αναλυτικές πληροφορίες

Τα Τζουμέρκα ή αλλιώς Αθαμανικά Όρη, είναι μια από τις μεγαλύτερες οροσειρές της Ελλάδας, ανήκουν στην Νότια Πίνδο και τους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας. Άγρια φυσική ομορφιά, με ψηλές βουνοκορφές, καταρράκτες φαράγγια, σπήλαια, ποτάμια και ανάμεσα τους λες και τα «φύτεψε» κάποιος, πετρόκτιστα χωριά, εκκλησιές και μοναστήρια κρεμασμένα σε βράχους. Μοναδικό σκηνικό, συναρπαστικό για τους λάτρεις τους των βουνών και τους φυσιολάτρες. Παράλληλα, τα άγνωστα Κατσανοχώρια, ένα σύμπλεγμα 11 ορεινών χωριών δίπλα στον Άραχθο ποταμό, έχουν και αυτά την τιμητική τους και την δική τους θέση στο χάρτι της περιοχής καθώς αφενός ανήκουν στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και αφετέρου μπορούν να «σταθούν» και αυτόνομα μιας και διαθέτουν επίσης τα πάντα (φαράγγια, καταρράκτες, ποτάμια κτλ). Κάποτε χρειαζόταν ολόκληρο ταξίδι για να φτάσεις εκεί, όμως τώρα, με την Ιωνία Οδό, τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, αλλά και όλες τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν γίνει, είναι όλα πιο εύκολα και πολύ πιο προσβάσιμα. Σε αυτό το ταξίδι, έχουμε στόχο να γνωρίσουμε όλες τις άγνωστες γωνιές αυτής της περιοχής και να γεμίσουμε το μέσα μας από φύση και παράδοση..μην το χάσετε!!

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αναχώρηση από την Αθήνα οδικώς και καθοδόν θα κάνουμε στάση στη Λίμνη Ζηρού βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Πρέβεζας και αποτελεί ένα μνημείο της φύσης, που η ομορφιά του είναι εφάμιλλη λιμνών της κεντρικής Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Συνεχίζουμε προς τη Πράμαντα, κέντρο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων όπου και θα είναι η βάση μας για τις επόμενες ημέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και λίγος ελεύθερος χρόνος (αναλόγως την ώρα άφιξης). Το απόγευμα θα έχουμε village tour όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το Σπήλαιο Ανεμότρυπα το οποίο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από το χωριό, δυτικά της κορυφής – σύμβολο – Στρογγούλα και διαθέτει σμιλευμένους, χρωματιστούς σταλαγμίτες, τρεις λιμνούλες και μάλιστα στο εσωτερικό του «τρέχει» τμήμα του ποταμού Αράχθου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής το οποίο βρίσκεται κάτω ακριβώς από την Στρογγούλα και πλέον μένει μόνιμα μια μοναχή η οποία θα μας πει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το πανέμορφο αυτό μοναστήρι. Αφού δούμε και το μοναστήρι, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πλατεία του χωριού για καφέ ή φαγητο στα υπέροχα και παραδοσιακά καταστήματα παρέα με τους χωριανούς.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ (ΚΑΤ. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΑΤ. ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΩΝ) – Ι.Μ. ΚΗΠΙΝΑΣ – ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ – ΣΥΡΡΑΚΟ

Σήμερα, ξεκινάμε την ημέρα μας με μια πανέμορφη πεζοπορία η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού και αφού περάσουμε από το καταφύγιο των Πραμάντων και τον επιβλητικό καταρράκτη Κεφαλόβρυσο ύψους 350μ και μεγαλύτερο σε μήκος καταρράκτη της Ελλάδος, θα καταλήξουμε στο καταφύγιο των Μελισσουργών. Καθόλη τη διάρκεια της πεζοπορίας θα κινούμαστε ανάμεσα σε μαγική φύση με έλατα και θέα σε όλα τα πανύψηλα βουνά που βρίσκονται τριγύρω. Για όποιον θέλει να περπατήσει λιγότερο, υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει και από το καταφύγιο των Πραμάντων. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τους Καλαρρύτες & το Συρράκο δύο από τα ομορφότερα χωριά των Τζουμέρκων αλλά και της χώρας. Στους Καλαρρύτες θα περπατήσουμε προς την πλατεία θαυμάζοντας τα πέτρινα κτίσματα ενώ στο Συρράκο, θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο & Βιβλιοθήκη τα οποία στεγάζονται στο σπίτι του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για καφέ ή φαγητό στην πλατεία του χωριού. Φυσικά, κατευθυνόμενοι προς τα εκεί, θα κάνουμε στάση στη Μονή Κηπίνας, το «σφηνομένο» στο βράχο μοναστήρι που σίγουρα έχετε δει φωτογραφία του και που επαιξε σημαντικό ρόλο κατά την Τουρκοκρατία καθώς επίσης και τον μύλο της Κουιάσας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3η ημέρα

ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ – RAFTING – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΛΙΦΚΗΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ - Ι.Μ ΤΣΟΥΚΑΣ – ΓΕΦΥΡΙ ΑΡΤΑΣ - ΑΘΗΝΑ

Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας με τα πράγματα μας και αυτή τη φορά, κατευθυνόμαστε προς τον Άραχθο ποταμό και τη βάση του Rafting. Τη σημερινή ημέρα, θα βιώσουμε μια ξεχωριστή, μοναδική εμπειρία στα νερά του Αράχθου κάνοντας Rafting. Στόχος μας είναι όχι η κλασική διαδρομή (Γεφύρι Πολιτσάς – Γεφύρι Πλάκας) η οποία γίνεται συνήθως, αλλά η διαδρομή του Καλαρρύτικου & Άραχθου ποταμού που ξεκινάει περίπου 9 χιλιόμετρα πιο πριν και συνεχίζει στην κλασική διαδρομή από το Γεφύρι της Πολιτσάς μέχρι το Γεφύρι της Πλάκας. Η διαδρομή μήκους 18 σχεδόν χιλιομέτρων, 4ου βαθμού δυσκολίας, διασχίζει το φαράγγι του ποταμού Καλαρρύτικου το οποίο συναρπάζει μικρούς και μεγάλους, κάνει στάση στον πανέμορφο καταρράκτη του πάρκου της Κλίφκης το οποίο βρίσκεται κάτω από το χωριό Καλέντζι στα Κατσανοχώρια και καταλήγει στο πέτρινο Γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο Γεφύρι στα Βαλκάνια. Αναλόγως τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή και τα νερά που θα έχει το ποτάμι εκείνες τις ημέρες, υπάρχει πιθανότητα να μην μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη διαδρομή λόγω έλλειψης νερού. Σε αυτή την περίπτωση θα κάνουμε τη διαδρομή Γεφύρι Πολιτσάς – Γεφύρι Πλάκας. Μετά το Rafting, θα μεταβούμε στο μοναστήρι της Τσούκας το οποίο βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό Κατσανοχωρίων και ιδρύθηκε το 1190. Από το μοναστήρι, έχουμε τρομερή θέα προς το ποτάμι και την διαδρομή του Rafting. Πριν την αναχώρηση μας για την Αθήνα, θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα της περιοχής. Αναλόγως την ώρα, θα κάνουμε στάση στο πέτρινο γεφύρι της Άρτας να μάθουμε την μοναδική ιστορία του και να το απαθανατίσουμε.

Εκτιμώμενη ώρα άφιξης περίπου στις 22:00.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Έμπειρος τουριστικός συνοδός της εταιρείας μας, με καταγωγή από τα Τζουμέρκα, εμπειρία στην περιοχή και οδηγός Rafting
Συνοδοί βουνού της εταιρείας μας
Η δραστηριότητα του Rafting με όλο τον εξοπλισμό και την υποστήριξη
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωϊνό
Όλες οι οδικές μεταφορές από την Αθήνα
Ασφάλεια αστικής και γενικής ευθύνης
Οργάνωση και υποστήριξη του γραφείου μας

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι – πεζοπορικά μπαστούνια
Αδιάβροχα ρούχα
Σακίδιο πεζοπορίας
Ρούχα για 2 ημέρες ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες
Μαγιό, πετσέτα
Φακο κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
Σνακ/τρόφιμα για τις 2 ημέρες, νερό
Ατομικό φαρμακείο

Σημειώσεις

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:
2Η Ημέρα, 6 ώρες Υ.Δ. +1065μ./- 870μ. , 13 χιλιόμετρα – Δυσκολία Β΄

 

· Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί.

· Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, βγαίνουν φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στα social media και το site της εταιρείας. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, μπορεί να μας το αναφέρει.

Χάρτης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!