Σπήλαια Παρνασσού – στον ομφαλό της γης!

155€/άτομο

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Μια πεζοπορική εξόρμηση στον άγνωστο Παρνασσό! Το βουνό της Αράχωβας έχει τόσες αθέατες πλευρές κι εμείς θα σας ξεναγήσουμε σε κάποιες από αυτές! Θα πεζοπορήσουμε στην βόρεια και τη νότια πλευρά του μυσταγωγικού αυτού όρους και θα επισκεφθούμε δύο από τα πολλά σπήλαια που οδηγούν στα σπλάχνα του Παρνασσού! Σπήλαιο Μπαρουτοσπηλιάς και Κωρύκειον Άντρον σε συνδυασμό με το μεταλλευτικό μουσείο στα ορυχεία Βωξίτη θα μας φέρουν πρόσωπο με πρόσωπο με την μακραίωνη ιστορία αυτού του τόπου! Ένα πεζοπορικό διήμερο κατάλληλο για όλους!

Πότε;
06-07 Ιανουαρίου 2024
Κόστος
155€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Εύκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

Αθήνα – ορυχεία Βωξίτη – Μπαρουτοσπηλιά – Λιλαία

Αναχωρούμε από Αθήνα με το λεωφορείο μας. κατευθυνόμαστε στην βόρεια πλευρά του Παρνασσού και ανεβαίνουμε την ανατολική πλαγιά της Γκιώνας όπου βρίσκεται το μεταλλευτικό πάρκο Βωξίτη. Εκεί θα μπούμε μέσα στις στοές (είσοδος περιλαμβάνεται) και θα ξεναγηθούμε στην ιστορία των ορυχείων! Στη συνέχεια θα επανέλθουμε στον Παρνασσό και θα πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι που μας οδηγεί στο σπήλαιο Μπαρουτοσπηλιάς. Πρόκειται για ένα διπλό σπήλαιο με τεράστιες αίθουσες και μια μικρή λίμνη στο βάθος του. Μετάβαση με το πούλμαν στις πηγές του βιοτικού Κηφισού.

Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

Λιλαία – Σπήλαιο Κωρύκειον Άντρον – Δελφοί – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στο κεντρικό οροπέδιο του Παρνασσού, κάτω από τις ψηλότερες κορυφές, όπου βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας προς το σπήλαιο Κωρύκειον Άντρον, ένα σπήλαιο που έχει χρησιμοποιηθεί σαν χώρος λατρείας αλλά και σαν καταφύγιο μέσα στους αιώνες! Θα τερματίσουμε την πορεία μας στους Δελφούς και αφού φάμε σε τοπική ταβέρνα θα περπατήσουμε στο χωριό της Αράχωβας.

Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στην Αθήνα!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωινό
Είσοδος στα ορυχεία Βωξίτη
Έμπειρους, Πιστοποιημένους συνοδούς βουνού & Πρώτων Βοηθειών
Όλες οι οδικές μεταφορές
ΦΠΑ
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα και γεύματα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι – πεζοπορικά μπαστούνια
Αδιάβροχα ρούχα
Σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας
Γάντια – σκούφος
Ρούχα για 2 ημέρες ανάλογα με την εποχή
Σνακ για όλες τις ημέρες, νερό

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Αθήνα στις 07:00

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
1 ημέρα. 4 ώρες. Δυσκολία Α’

2 ημέρα. 6,5 ώρες. Δυσκολία Α’ – Β’

Χάρτης

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!