ΓΚΙΩΝΑ
Μονοπάτι Καραγγιάννη

155€/άτομο

To ταξίδι μας ξεκινά σε...

00
ημέρες
00
ώρες
00
λεπτά
Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε!

Η εξόρμησή μας με λίγα λόγια

Γκιώνα ή Ασέληνος όρος επίσημα! Ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, 5ο ψηλότερο της χώρας μας, με κάθετες ορθοπλαγιές, μεγάλα δάση, πολλές πηγές, και μια κορυφή σε σχήμα πυραμίδας, που σε τρομάζει καθώς μπει στο οπτικό σου πεδίο! Οι διαδρομές για την κορυφή πολλές, κάποιες εύκολες πεζοπορικές και κάποιες δύσκολες αναρριχητικές. Η Γκιώνα έχει την μεγαλύτερη ορθοπλαγιά της Ελλάδας, με συνολικό ανάπτυγμα 1.100 μέτρα και αποτελεί ένα από τα καλύτερα πεδία παραδοσιακής αναρρίχησης! Εκεί σε αυτόν τον αγέρωχο κάθετο τοίχο υπάρχει ένα μυστικό πέρασμα, που βρήκε ο Καραγιάννης και έδωσε το όνομά του, το οποίο τραβερσάρει ανηφορικά ανάμεσα στους απότομους βράχους, δίνοντας τρομερές όψεις στην πορεία και όντας μία από τις δυσκολότερες πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα! Σε αυτή τη διαδρομή θα σας οδηγήσουμε αυτό το διήμερο, σε μια ανάβαση που θα θυμάστε για πάντα!

Πότε;
15-16 Ιουνίου 2024
Κόστος
155€/άτομο
Επίπεδο δυσκολίας
Δύσκολο

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ-ΣΤΡΩΜΗ
• Μονοπάτι Εθνικής Αντίστασης
• Σπηλιά Μαγερ

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό τους βόρειους πρόποδες της Γκιώνας όπου βρίσκεται το πανέμορφο χωριό Στρώμη, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας, ακολουθώντας το μονοπάτι της εθνικής αντίστασης, τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εγγλέζοι σαμποτέρ και οι έλληνες αντάρτες με στόχο την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου στις 25 Νοεμβρίου 1942. Βγαίνοντας από το χωριό θα ανηφορίσουμε στις δασωμένες πλαγιές του βουνού άλλοτε σε δασικό δρόμο και άλλοτε σε καλογραμμένο μονοπάτι σε ελατόδασος, με τα βρύα να έχουν καλύψει τα πάντα γύρω μας. Θα βγούμε πιο ψηλά σε πλάτωμα με ποτίστρα έχοντας θέα στο διάσελο και τη κορυφή του Πύργου και προς τα Βαρδούσια δυτικά. Στη συνέχεια της ανάβασης θα περάσουμε δίπλα από μεγάλους βράχους και παλιές πεζούλες και θα επισκεφθούμε τη σπηλιά Μαγερ. Επιστροφή από τα ίδια μέχρι τη ποτίστρα, και ύστερα από διαφορετική διαδρομή θα τερματίσουμε στην πλατεία του χωριού.

Μεταφορά στην Συκιά στο καταφύγιο για διανυκτέρευση!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2η ημέρα

ΧΩΡΙΟ ΣΥΚΙΑ-ΑΘΗΝΑ
• Μονοπάτι Καραγιάννη
• Κορυφή Πυραμίδα
• Λαζόρεμα

Ξημερώματα θα ξεκινήσει η ανάβασή μας από το χωριό Συκιά! Στη σκιά της Γκιώνας θα περπατήσουμε για πολλές ώρες καθώς η διαδρομή μας έχει δυτικό προσανατολισμό. Ανεβαίνοντας με αργό ρυθμό, το μονοπάτι θα γίνεται όλο και πιο απότομο και ταυτόχρονα όμορφο! Θα κουβαλάμε μόνο τα απαραίτητα έτσι ώστε να μην έχουμε άσκοπο βάρος. Ύστερα από ώρες θα βγούμε στην κορυφογραμμή της Γκιώνας και θα περπατήσουμε μέχρι την κορυφή Πυραμίδα στα 2.510 μέτρα. Από εκεί θα κατεβούμε την πεζοπορική διαδρομή, από την πανέμορφη Βαθειά Λάκκα και στη συνέχεια στο Λαζόρεμα μέσα από ένα πανέμορφο δάσος, μέχρι να φτάσουμε στο χωριό Συκιά, όπου ξεκινήσαμε!

Φαγητό, ξεκούραση και επιστροφή στην Αθήνα!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι περιλαμβάνεται

Μία διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Συκιάς.
Όλες οι οδικές μεταφορές.
Έμπειροι, Πιστοποιημένοι συνοδοί βουνού & Πρώτων Βοηθειών
Ομαδικός εξοπλισμός.
Ομαδικό Φαρμακείο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΦΠΑ

Τι δεν περιλαμβάνεται

Προσωπικά έξοδα
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω.

Να έχετε μαζί σας

Πεζοπορικό μποτάκι – Πεζοπορικά μπαστούνια
Sleeping bag
Σακίδιο 30lt για μονοήμερη πεζοπορία
Καπέλο, γυαλιά
Σνακ για όλες τις ημέρες, νερό

Σημειώσεις

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:
Απο Αθήνα

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
1 Ημέρα:
6 ώρες.  11,5 χλμ. 600 υψομετρική. Δυσκολία Β’

2 Ημέρα:
12 ώρες. 14 χλμ. 1800 υψομετρική. Δυσκολία Γ’

Χάρτης

Δήλωση συμμετοχής

  • *Όνομα
    *Επώνυμο
    *Email
    *Κινητό τηλέφωνο

Συνεργασία με την Terramare

Εξοπλιστείτε για το ταξίδι σας με έκπτωση!

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε από τις ιδιαίτερες εμπειρικές εξορμήσεις μας, λαμβάνετε εκπτώσεις έως και 20% σε προϊόντα όπως σακίδια, παπούτσια, ρούχα, αλλά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, στο συνεργαζόμενο κατάστημα ειδών υπαίθριου τουρισμού και δραστηριοτήτων, Terra Mare, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εμάς και από τους ανθρώπους μας εκεί! 

Απολαύστε τις εκδρομές μας με τον καλύτερο εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές!